Egészség

Mindentől eltiltották Boros Lajost

Amikor először rosszul lett, éppen vezetett. Elhatározta, nem ül többet a volán mögé. Hét éve ugyan elkezdett rendszeresen úszni, hogy megelőzze a betegségeket, de ez sem volt elég. A rohanás, a stressz nyomot hagyott a szervezetén, hiába próbált életmódot váltani.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 8. 12:50

Fotó: Boros Lajos (Google)

Boros Lajos egy napon arra ébredt, hogy 40 a pulzusa. Egészséges embernek legfeljebb álmában megy le ennyire. Bevitték a kórházba, ahol közölték vele, hogy életmentő műtétre van szüksége, ám ahhoz, hogy megműthessék, öt kilót híznia kell. Nem volt egyszerű, mert a népszerű rádiósnak diétáznia kell a cukorbaja miatt. Szerencséjére a felesége mindent kézben tartott, de prosztataproblémái miatt így is el kellett halasztani a műtétet. Végül tavaly júliusban hajtották végre a szívműtétet, szívritmus-szabályozó beültetésére volt szüksége, és két szívbillentyűjét is meg kellett műteni. A beavatkozás nem volt egyszerű: Boros Lajos több mint egy hónapig kómában feküdt. A másik operáció még vár a a Bumeráng egykori sztárjára. Egy ilyen szívműtét után nyugalomra van szüksége, hogy lábadozás után újra erőre kapjon.

Bár a legendás rádiós annyira megkedvelte a sportot, hogy a műtét után sem akart róla lemondani, ez nem ment egyszerűen. Fel kellett szednie néhány kilót, mert csontsoványra fogyott, s eltartott egy ideig, amíg orvosi engedéllyel óvatosan elkezdhetett mozogni, hogy elsorvadt izmait megerősítse. Nem sokáig élvezhette a sportot: ötször vagy hatszor jutott el a konditerembe, sétált a gépeken, óvatosan szobabiciklizett. Akkor jött az újabb baj: tüdővizenyőt kapott, szörnyen fulladt, többször le kellett csapolni, ezért az orvosok újra nyugalmat rendeltek el, vízhajtó gyógyszert kellett szednie, s nem mozdulhatott ki a szobából. A tüdővizesedés a szakemberek szerint nem jó jel, arra utalhat, hogy a műtét ellenére a szíve nincs rendben. Néha kimegy a levegőre, hogy ne veszítse el teljesen az erőnlétét. Az orvosok az év elején eltiltották a sportolástól, sétálnia sem nagyon szabad, és semmi megerőltetőt nem végezhet, időnként mégis bűnbe esik, de csak egy kicsit, mert az orvosok nagyon ráijesztettek. (urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?