Egészség

Az influenzát ki kell izzadni!

Ha influenzásak vagyunk, mindig csak a tüneteket kezeljük. Az antibiotikum ilyenkor nem segít, mert csak olyan betegségek ellen hat, amelyeket baktériumok okoznak, ám az influenza vírusos eredetű. A kezelés alapja az ágynyugalom, az elegendő folyadék, a könnyű étel és a konkrét tünetek kezelése. A legrégibb házi recept az alapos izzadás.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 19. 09:59

A szigorú ágynyugalmon és a megfelelő hidratáción kívül semmi sem segít. Ha az embernek nincs más krónikus betegsége és elegendő folyadékot iszik, a 38-39 C-fokos láz nem árt, és nem is kell azonnal csillapítani. 

A krónikus betegségben szenvedők, a kisgyerekek vagy a szeniorok esetében meg kell fontolni, hogy nem terhelik-e meg túlságosan szervezetüket. 

A lázat gyógyszerrel vagy pakolással, esetleg langyos zuhannyal lehet csökkenteni. Fontos tudni: minden hőemelkedéskor megnő a szervezet folyadékigénye. 
Elegendő folyadék nélkül nem leszünk eredményesek a lázzal szemben. amelyekkel enyhíthetjük a betegség tüneteit. Mindenki használja azt, ami neki a legjobban bevált. Van, aki a gyömbérre, a fokhagymára, a mézre, a vitaminokra vagy a gyógynövényekre esküszik. Maga a köhögés nem betegség, hanem tünet. 
Ám ha légzési zavar, légszomj, mellkasi fájdalom is társul hozzá, orvoshoz kell fordulni. Addig mindenképpen otthon kell maradni, amíg a heveny tünetek el nem múlnak. Közvetlenül utána az immunrendszer legyengült, és ezért az ember hajlamos az ismételt fertőzésre. 

Ezért a betegség után speciális rezsimet kell tartani, nem szabad magunkat kitenni nagy megterhelésnek. Ha a tünetek felerősödnek vagy újak jelennek meg, feltétlenül orvoshoz kell menni. Lehet, hogy az egészséges embernek egy kön?nyű lefolyású influenza semmi gondot nem okoz, de gondolni kell arra, hogy a környezet számára a fertőzés terjedését jelenti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Kórházreform bezárásokkal

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

Rendőrök mentettek meg egy nőt – eszméletlenül feküdt lakása balkonján

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?