Autó-motor

Még mindig drágák és túlsúlyosak

Frankfurt. Több mint egymillió elektromos meghajtású autónak kellene a német utakon közlekednie 2020-ig. Ilyen nagyszabású tervekről számolt be múlt héten Henning Kagermann, a német elektromobilok szövetségének elnöke. A szövetség az ágazat képviselőit, az elektromobilok fejlesztőit, politikusokat és tudósokat tömöríti s célja koordinálni a környezetkímélő járgányok elterjedését az országban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. június 3. 19:00

ÖSSZEFOGLALÓ

A célkitűzés sokaknak irreálisnak tűnhet, különösen ha figyelembe vesszük, hogy 2013 első napján Németországban csak 7114 elektromobil volt bejegyezve. Kagermann viszont azt állítja, hogy a célt sikerül elérni, s nincs ok megkérdőjelezni a kormány és a szövetség elképzelését.

Míg Németországban tavaly 4000 elektromobil került az utakra, az Amerikai Egyesült Államokban közel 53 ezer. Tény, hogy a németek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy felkészítsék a piacot és a vásárlókat egy konkrét termék érkezésére, mint az amerikaiak. Az elektromobilok gyártása, fejlesztése és korszerűsítése rohamos tempóban halad előre. Csak jövőre 16 új elektromobilt dobnak a német piacra. Kagermann abban bízik, hogy a nagyobb kínálat majd növeli a vásárlók érdeklődését a modellek iránt. A szövetség azt javasolta a kormánynak, hogy inkább az elektromobilok fejlesztését, mint azok eladását támogassa. A kabinet ezt a tanácsot megfogadta, s már ebben az évben átcsoportosította a támogatást, minek köszönhetően fellendült az elektromobilok fejlesztése.

A célként meghatározott 2020 aránylag közel van. A fejlesztőknek addig elsősorban az elektromobilok elemeit, akkumulátorait kell módosítaniuk. Jelenleg ugyanis épp ezek miatt olyan drágák az autók. Állítólag rövidesen sikerül sokkal könnyebb, nagyobb teljesítménnyel bíró és olcsóbb elemeket a piacra dobni.

A gépkocsik tömegét is csökkentenék, az autókat jóval könnyebb anyagokból kellene gyártani. Bővíteni kell a töltőállomások hálózatát is, főként közterületeken, parkolókon, bevásárlóközpontoknál, stadionok mellett vagy közös garázsokban. Becslések szerint Németországban körülbelül 150 ezer töltőállomásra lesz szükség a projekt első fázisában. Az első, gyorstöltő állomásokat már tesztelik néhány autópályán. (dem, TASR)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

időjárás borús

Vasárnap jelentősen visszaesik a hőmérséklet

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.