Autó-motor

Bemutatkozott Szlovákiában a Toyota Camry

Pozsony | A legenda visszatér. Másképp tán nem is lehetne beharangozni a Toyota várva várt újdonságának, a Camry szlovákiai bemutatóját, amelyről az Új Szó sem hiányzott. Pozsonyba még csak egy sorozatgyártás előtti modellt tudtak elhozni, így vezetni nem vezethettük, ám arra elég idő volt, hogy kívül-belül szemügyre vegyük.
ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

2019. február 26. 07:00

Az új Toyota Camry (Toyota-felvétel)

A Camry hihetetlennek tűnő 14 év után tér vissza a szlovák piacra jelenlegi nyolcadik generációjával. A járgányt csak egyetlen erőforrással lehet majd megrendelni. Ez a hibridmeghajtás a benzines 2,5 literes négyhengeres erőforrás és az elektromotor kombinációja lesz. Teljesítmény 218 lóerő, 221 Nm-es forgatónyomatékkal. A Camry 8,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre, a kombinált fogyasztás pedig 4,3 liter lesz 100 kilométeren.

A Camryval kapcsolatban egyébként egy nagyon érdekes adat is elhangzott a sajtótájékoztatón: a járgány értéke 36 hónap és 90 ezer futott kilométer után az eredeti ár 56–58 százaléka között fog mozogni. Így a Camry azon autók közé sorolandó, amelyek értéke a legkevésbé csökken a használat során. Ez nemcsak az átlagos vásárlók, hanem a vállalkozók számára is fontos információ lehet.

Nagy és kényelmes

A Camry egyébként nemcsak a képeken, a valóságban is egy hatalmas, már első ránézésre is kényelmes szedán. Nagyon jó minőségű, luxus anyagokat használtak fel az utastér kialakításakor, a volán mögül a szűk A-oszlopoknak köszönhető átlagon felüli a kilátás. S mindez nem csak marketinghúzás, az autóból a sofőr üléséről tényleg jó a kilátás, ám nemcsak az A-oszlopoknak köszönhetően, hanem azért is, mert a motorház eléggé alacsonyra került, hogy a sofőr még jobban és még többet lásson az útból.

Az utastérben ülve olyan érzésem volt, mintha Lexusban ülnék. Minőségi, kellemes anyagokat használtak fel. A sajtótájékoztatón persze nem felejtették el kihangsúlyozni, hogy míg a műszerfal bal része sofőr-orientált, sportosabb kivitelezésű, addig a sofőr mellett utazó nagyobb luxusban utazhat ugyanúgy, mint a hátsó ülések utasai. A hátsó ülések egyébként állíthatóak, az utasoknak itt háromzónás klíma áll a rendelkezésükre, s a VIP-csomag részeként számos kényeztető kiegészítőt is kapnak, mint például az akár elektromosan is állítható napellenzőt.

A bemutatón az is elhangzott, hogy a Camry volánjának dőlésszöge ugyanolyan, mint a GT86-os modellben, ami a Toyota sportos modellje. Igazuk volt, a volán elhelyezkedése inkább függőleges, a kormánykerék így olyan benyomást kelt, mintha sportautó volánja mögött ülnénk.

Májusban érkezik

A dizájn szempontjából egyébként érdekes tény, hogy a Camry csak minimálisan különbözik attól a látványautótól, amely a Toyota újdonságának alapjául szolgált – sőt, a látványautón kiemelkedő kacsafarok végül a sorozatgyártásba kerülő modellen is megmaradt a csomagtér ajtaján. S ha már csomagtér, akkor ne feledkezzünk meg a térfogatáról: 539 liter.

A Camry hivatalosan idén májusban kezdi meg pályafutását a szlovák piacon. Az alapára, Comfort felszereltségi szinttel kerek 34 000 euró lesz, a csúcsnak számító Executive felszereltségi szint 39 500 euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Diákok adóbevallása

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?