2015 a Mitsubishi legjobb éve

Pozsony. Nemcsak Európában, hanem Szlovákiában is rendkívül sikeres évet zárt a Mitsubishi. Az ország történetében először tudott eladni a gyártó ezer autónál is többet.A japán márka Európában összesen 174 295 gépkocsit értékesített, ami éves szinten 27 százalékos növekedést jelent.

Pozsony. Nemcsak Európában, hanem Szlovákiában is rendkívül sikeres évet zárt a Mitsubishi. Az ország történetében először tudott eladni a gyártó ezer autónál is többet.

A japán márka Európában összesen 174 295 gépkocsit értékesített, ami éves szinten 27 százalékos növekedést jelent. A gyártó tavaly mutatta be az L200 pick-up ötödik generációját, valamint az új Mitsubishi Outlandert, nyolcéves kihagyás után visszatért a frankfurti autószalonra, az Outlander PHEV pedig a legnépszerűbb plug-in hybrid lett Európában.

A pozitív trend Szlovákiát sem kerülte el, hiszen 2015-ben több mint 1000 autót adtak el, amire a Mitsubishi itteni 26 éves történetében eddig egyetlenegyszer sem volt példa. A hivatalos adatok szerint 1265 autót értékesítettek, ami 1,48 százalékos piaci részesedést és éves szinten közel 40 százalékos növekedést jelent. A legtöbben a Mitsubishi ASX modellt vették (709 darab kelt el). Második helyre került az Outlander, amelyből éves szinten 43 százalékkal többet adtak el, 37 százalékkal növekedett a vadonatúj L200 iránti érdeklődés. Mindhárom modellt ezekben a napokban teszteljük, így hamarosan személyes benyomásainkról is olvashatnak majd az Autó-Motor hasábjain.

A márka egyébként a Nemzetközi Genfi Autószalonon néhány tanulmányt is bemutat. Például az ASX modellből és az L200-ból kiinduló tanulmányokat. A hivatalos tájékoztatás szerint mindkét modell az úgynevezett „városi kalandorok” kategóriába kerül.

Az autószalon látogatói az eX Concept járgányt is megtekinthetik, amely tavaly mutatkozott be a tokiói autószalonon. Az orrkialakítás a márka szokásos homlokzatának modern átirata; a keskeny lámpatesteket másodlagos LED-es fénysor egészíti ki. Hátrafelé lejtő tetővonalával, áttetsző C-oszlopával és B-oszlop nélküli kialakításával az eX határozottan sportos, kupés képet mutat, a hátsó, bumeráng alakú lámpákban LED-ek világítanak.

Az autó egészét uraló sárga-fekete színvilág az utastérben is visszaköszön, a világos- és sötétszürke felületeket vékony sárga sávozás tagolja, az üléskárpit középvonala szintén sárga betétet kapott. A gyártó azt ígéri, hogy az autó könnyű vázának és korszerű elemeinek köszönhetően egy feltöltésre akár 400 kilométert is megtehetünk majd vele. Az autóban két, 70 kW teljesítményű elektromotor lesz, az egyik az elülső, a másik a hátsó kerekek meghajtásáról fog gondoskodni. A modell másik érdekessége, hogy a belső visszapillantó tükör helyén egy monitor található, amely a hátsó kamera felvételét vetíti a sofőrnek. A gyártó szerint ennek a módosításnak köszönhetően a sofőr sokkal szélesebb és élesebb képet kap arról, mi zajlik az autó mögött az úton. Az autón a külső visszapillantó tükröket is műszerfal szélére elhelyezett monitorok és kamerák helyettesítik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?