Agro

Versatile 405 – a csuklós traktor

Valószínűleg sokat emlegetik majd, de nem csak ezért csuklik a Versatile 405-ös modell, hanem azért is, mert ilyenre tervezték! A törzscsuklós modell forgalmazását júniusban a marcelházai KomAgrartechnik kapta meg, amely a cég képviselői szerint nagy űrt fog betölteni a piacon.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. június 26. 10:35

A törzscsuklós gépeknek nagyon sok előnye van. A robusztus gépek így problematikusabb terepen is sokkal „mozgékonyabbakká” válnak. A Versatile 405 épp ezért optimális megoldást biztosít a mezőgazdasági munkákban.

versatile1

A kanadai Versatile volt az első cég a világon, amely sorozatgyártásban készített törzscsuklós négykerék meghajtású traktorokat. A gyártást 1966-ban kezdte. Az egyik legfőbb szempont, amely alapján ezeket a traktorokat kifejlesztették az volt, hogy azok egyszerűen kezelhetők és könnyen karbantarthatók legyenek.  Egyszerűbb az alkatrész ellátása, hiszen egyforma hidakkal és egyforma kerékméretekkel lehet dolgozni, valamint jobb tömegeloszlást is el lehet vele elérni.

versatile 2

Nem volt mellékes szempont a traktorok strapabírása és megbízhatósága sem, hogy az nehezebb körülmények közt is megállja helyét. A motor Cummins, és az összes többi alkatrészt is megbízható alkatrész-beszállítóktól származik.

A törzscsuklós traktor nagy előnye a powershift váltó. A Versatile CAT TA 19 váltója a mezőgazdaságban és az építőiparban, bányászatban is bizonyított már. 16 sebesség előre, 4 hátra. A 0-20 km/h sebességintervallum közt mintegy 13 sebesség váltható, ami ideálissá teszi minden mezőgazdasági munkára. A maximális sebessége 40 km/h.

A vonórúd bekötési pontja a csuklópont mögött található. Ezzel a DeltaTrack optimálisan tudja leadni teljesítményét a talajra.

versatile 3

A törzscsuklós traktoroknál nagyon fontos az erős alváz. A Versatile márkáknál a robusztus alváz az egyik legszilárdabb a piacon. Még a 70-es években fejlesztette ki a cég, és a hibamentes működésének köszönhetően máig alkalmazzák.

A kabin tágas, minden nehéz munka elvégzésére elegendő teret biztosít. Rugózott fülkéje a piacon az egyik legösszkomfortosabbnak bizonyult. A törzscsuklós traktoroknál szintén nagyon fontos, hogy a fülkéből jó legyen a rálátás hátra is, ezt a Versatile márkák esetében a nagy üvegfelületekkel biztosították.

A vezérlőfalon figyelemmel kísérhető több fontos információ a munkavégzést illetően, ilyen például a motor fordulatszáma, illetve annak felhevülése, az üzemanyag-fogyasztás, vagy például az aktuális sebesség.

versatile logo

Bővebb információt a www.komagrartechnik.sk oldalán kaphatnak az érdeklődök.

KomAgrartechnik

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?