Agro

VÁLTOZATOK KÉK VIRÁGRA

VadárvácskaÓvodát is neveztek már el így, ami nem csoda: az apró kis virágok még egyazon tövön is különböznek kissé egymástól, amúgy meg mind kicsike, szép és igazi kollektív öntudatú.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. május 24. 19:00

Vadárvácska

Óvodát is neveztek már el így, ami nem csoda: az apró kis virágok még egyazon tövön is különböznek kissé egymástól, amúgy meg mind kicsike, szép és igazi kollektív öntudatú. Csak egyszer kell a kertben meghagyni, attól kezdve mindig van.

Kerti nőszirom

Gyökértörzses, szakállas írisz, több mint egy méter magas szárát az óriás virágok a földre húzzák. Gyökértörzse révén folyamatosan terjed. Nagyon igénytelen kora nyári virág, beéri bármilyen földdel, a tűző napot és az árnyékot is elviseli.

Kerti zsálya

Évelő félcserje, molyhos levélnyelekkel és -lemezekkel. Nagy hő- és fényigényű gyógy- és fűszernövény. Többéves korára terebélyes bokorrá nő. Úgy ápoljuk, akár a levendulát, mindig csak az idei hajtásokig metsszük. Vizet csak mértékkel kíván.

Iszalag

Boglárkaféle kúszónövény, számos indával, sok folyamatosan nyíló virággal. Töve a nedves, árnyékos talajt kedveli, szára a napsütést. Kora tavasszal kell visszametszeni, mintegy két tenyérnyi magasságra, aztán már csak kötözést és támaszt igényel.

Harangvirág

Tarackokkal terjedő, alacsonyan elterülő, párnát alkotó, heverő vagy csüngő szárú évelő, sziklakertekbe, erkélyládákba, bokrok alatti talajtakarónak egyaránt kiváló. A napos-félárnyékos, védett, nedves talajt kedveli, a komposztot meghálálja.

Petúnia

A burgonyafélék családjába tartozó lágyszárú, rengeteg nemesített hibridje ismert. Hajtásai és tölcsérszerű virágai is jellegzetesen illatosak; a túl hosszú hajtásokat visszacsípve bokrosodik. Ha van állandó helye a kertben, ott tartósan megmarad.

Önnek ajánljuk

Államfőválasztás
 a déli városokban

Három évig harcolt a kórral Baló György

Ha a közönség neveletlen

Az Iszlám Állam bosszúval fenyeget a mecsetek elleni támadásért

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Zidane nélkül nincs győztes Real Madrid

Legfrissebb galériák
Olvasta már?