Agro

Új gyomirtó a repcébe és a gabonába

Szlovákia | 2017 év végén logisztikai, marketing, valamint üzleti szempontból is jelentős, pozitív változások történtek a vegyszereket forgalmazó FMC vállalatnál. Závodský Lászlót, a cég területi képviselőjét arról kérdeztük, hogy ezek a változások mennyiben módosították a cég portfólióját? 2017 év végén logisztikai, marketing, valamint üzleti szempontból is jelentős, pozitív változások történtek a vegyszereket forgalmazó FMC vállalatnál. Závodský Lászlót, a cég területi képviselőjét arról kérdeztük, hogy ezek a változások mennyiben módosították a cég portfólióját?
Czigler Mónika

2019. február 4. 16:24

Várhatók újdonságok az FMC-től?

A 2017. november 1-én történt változásoknak köszönhetően az FMC-n belül megerősödött a portfóliónk a volt DuPont termékeivel. Ezek viszont csak most, 2019-ben kerülnek forgalomba az FMC Agro Slovakia névjegye alatt.

Melyek ezek a készítmények?

Erősségünk a repce gyomirtása és annak vegyszeres technológiája. A már befutott innovatív preemergens (talaj) gyomirtó technológiák mellé (Circuit Sync Tec, ill. Altiplano Dam Tec) egy új pre- és posztemergens gyomirtó szerrel is megszólítjuk idén a termelőinket (Gajus), amely a vetés utáni időszaktól a repce 4 leveles állapotáig használható.

A gabonagyomirtás idei újdonsága egy florasulam, metsulfuron methyl és tribenuron methyl hatóanyagokat tartalmazó, valóban széles hatásspektrummal rendelkező gyomirtó. Ez a Tripali. Valamennyi gabonafajtában és  kemény búzában is használható.

Ha jól tudom, van egy teljesen új rovarölő szerük is zöldségfélékbe…

Igen, igazi újdonságnak számít a cyantraniliprole hatóanyagot tartalmazó Benevia rovarölő szer, amely innovatív OD formulációjával és új hatásmechanizmusával biztos alapkezelésnek számít majd a burgonya, eper, hagyma, fokhagyma, gyökér és káposztaféle zöldségek rovarkártevői elleni védelmében.

Czigler Mónika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Miből él az elnökjelölt?

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?