Agro

Szegedi innováció a top 100-ban

Magyarország | A magyar kormány innovációt támogató törekvéseivel összhangban innovációs programot indított, melynek első lépéseként száz érdekes magyar innovációt gyűjtöttek egy csokorba. A 100 legérdekesebb magyar innováció, 2018 című exkluzív kiadvány nemrég jelent meg, melybe beválasztották a szegedi Gabonakutató GK Csillag őszi búzafajtáját is.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. február 7. 21:00

A tavaly 232 oldalon megjelenő üzleti magazin egyedülálló Magyarországon, a bekerülő innovációk jogosulttá válnak az erre utaló jelzést, logót megjeleníteni termékeiken, szolgáltatásaikon. A szerkesztők és a zsűri szándéka szerint csak olyan innovációk számára biztosítanak megjelenést, bemutatkozási lehetőséget, amelyek amellett, hogy nagy figyelemre számíthatnak, jelentős nemzetgazdasági előnyökkel bírnak és akár nemzetközi karriert is befuthatnak.

A kiadványba bekerülő GK Csillag őszi búza 2005-ben kapott állami elismerést, és 2013–2015 között a legnagyobb területen szaporított őszi búzafajta volt, 6,7–9,2% területi aránnyal. A GK Csillag termőképessége kiemelkedő, kiváló alkalmazkodóképessége következtében stabilan bőtermő, sütőipari minősége jó, gyakran javító minőségű. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége jelentősen hozzájárul a termesztés során a növényvédelmi költségek csökkentéséhez. A GK Csillag vetőmag előállításában és forgalmazásában számos vetőmag-szaporító gazdaság vesz részt. Nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában is keresett fajta lett.

Az innovációs program második lépéseként Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökségével január 15-én a Stefánia-palotában egy jótékonysági díjátadó és gálaestre került sor, többek között a 100 innováció képviselőjének részvételével. Ezen az esten jelentették be és díjazták a top 10 magyar innovációt a szakmai zsűri döntése alapján.

Harmadik lépésként az első magyar Innoexpo innovációs kiállítás és vásárt a Hungexpo területén rendezik meg 2019. március 1–3. között.

A program célja az is, hogy folyamatosan összegyűjtse a megszülető új gondolatokat, és információkkal, kommunikációval, rendezvényekkel, befektetői és egyéb kapcsolatokkal segítse a fejlesztőket, hidat képezzen az innovátorok, a kormány és a végfelhasználók között.

Szegedi Gabonakutató

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Miből él az elnökjelölt?

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?