Agro

Rózsarozsda

ÚJ SZÓ-HÍRA rózsát megtámadó gombabetegségnek több stádiuma van: az első a tavasszal jelentkező, narancssárga, apró, szemölcsszerű pöttyösség, a gombatelep, mely a fás részeket és a leveleket lepi el.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. május 24. 19:00

ÚJ SZÓ-HÍR

A rózsát megtámadó gombabetegségnek több stádiuma van: az első a tavasszal jelentkező, narancssárga, apró, szemölcsszerű pöttyösség, a gombatelep, mely a fás részeket és a leveleket lepi el. Ezt követi a nyár elején a sárgás színű, mozaikszerű üszög, mely a nyár végére fekete spóratelepekké alakul át – ezek aztán a növényen vagy az elhullott leveleken telelnek át. A fertőzés a kezdetekben a beteg levelek azonnali eltávolításával és réztartalmú szerekkel megállítható; a későbbiekben csak a rendszeres, hetenkénti permetezés segíthet; javallott szerek: Baycor 25 WP, Dithane DG NEO-TEC, Polyram WG vagy Topas 100 EC. A fertőzött és ápolatlan levelek lehullanak, a tő felkopaszodik, legyengül, egy-egy fás szára vagy az egész tő is elpusztul. (r)

Önnek ajánljuk

Gál a legszigorúbb büntetést kéri Jankovskának

A közös választási pártról tárgyal a Híd és az MKP elnöksége

Uhrík miatt törölték a vitaestet

Kábítószer miatt razziázott a rendőrség a Rimaszombati járásban

A szlovákiai férfiak nem szívesen beszélnek betegségükről

Hrnčár a trencséniek új edzője

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!