Agro

Minőség a termőföldtől az asztalunkig

Ki a felelős ételeink minőségéért, azok biztonságosságáért, hogy elfogyasztásukkal ne tegyük ki magunkat egészségügyi kockázatnak, azaz ne betegítsenek meg bennünket?
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. május 31. 09:49

Az élelmiszer-biztonsági szabályzatok értelmében az úgynevezett élelmiszer-gyártó, vagyis jogilag az élelmiszerlánc minden szereplője, aki bármilyen módon- látszólag csekélynek is tűnő tevékenységgel-, de hozzájárul az előállításhoz. Például a kenyér esetében a búza megtermelője, aratója, raktározója, a kereskedők, szállítók, feldolgozók, malmok, pékek, a nagy-és kiskereskedők, akik a polcokra juttatják a kenyeret, az árusítók, akik azt kötelesek higiénikusan a fogyasztó kezébe adni. Ezután a saját konyhánkban az egészségügyi kockázat kivédéséért már mi magunk vagyunk a felelősek.

durum tester

Durum tester a keménybúza acélosságának mérésére

 

Ugyanez érvényes a kenyér összes összetevőjének és minden élelmiszernek az előállítására. Van állami hivatal is az élelmiszer minőségének magas szinten tartása érdekében, amely ellenőriz az élelmiszerlánc folyamatában.

esésszám mérő

ED 3000 esésszám-mérő

 

Ám a felelősség a biztonságos élelmiszerek piacra juttatásában az e folyamatban való résztvevőké. Kötelesek nem megbetegítő, minőségi élelmiszert előállítani felelős kockázat-elemzéssel, azok megelőzésével és becsületességükkel!

lisztelemző

Infravörös gabona- és lisztelemző

 

És ne feledjük, az élelmiszerválasztás bizalmi kérdés. Tudatosan tanulmányozzuk a címkéket, szemléljük meg az elárusító helyek és a személyzet tisztaságát, a higiénikus hozzáállást. Válasszuk a minőségit, szerezzünk információkat a gyártóról.

hántoló

Napraforgó és tönkölybúza hántoló

 

EVOL consulting, s.r.o.

930 16 VYDRANY 196

SLOVAKIA

www.santec.sk

info@santec.sk

+421905639650,+421905757338

evolNagy Éva élelmiszervegyész

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szegénységi küszöb

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Buffon visszatérhet a Juventusba

Miért viszket a fejbőr?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?