Mi újság az FMC Agrónál?

fmc

Minden szegmensben csak az áremelésről beszélnek, amely a mezőgazdaságot sem kerüli el. Azonban ugyanolyan fontos kérdés, hogy lesz-e elég hatékony vegyszer, amellyel megakadályozható a kártevők és kórokozók nagyobb pusztítása.

A 2022-es év első kérdése a növényvédő szerek területén, hogy várható e jelentős árnövekedés az FMC Agrónál?

Úgy, ahogy minden gyártó cég 2022-ben rá van kényszerítve az áremelésre, az FMC sem kivétel. Hiszen, ha mást nem is nézünk, mint például az üzemanyagárakat, vagy például a megnövekedett raktárköltségeket, már ezek indokolják a növelést. Cégünknél azonban igyekszünk fenntartható szinten tartani az árakat. Emellett reméljük, hogy a végső használókat 2022-ben is pozitívan megszólítják a termékakcióink, virtuális árkedvezményes csomagjaink, ill. mennyiségi csomagjaink. Ezek használatával lényegesen csökkenthetik majd az árnövekedés negatív következményeit.

Az egyre szűkebb engedélyezett növényvédőszer-készítmények listájába mit csatol idén az FMC?

Az FMC 2022-es porfóliójában a termelő megtalálja a gabonafélék, olajosok, cukorrépa, kukorica, mák, takarmánynövények, zöldség, gyümölcs és valamennyi speciális vagy technikai növény hatékony védelmi technológiáját. A termékeink elérhetőségét az idén is a bevált, ismert hazai növényvédőszer-forgalmazó lánca kínálja és biztosítja. Továbbra is dolgoznak laborban-terepben a fejlesztőink, hogy újdonságokkal kedveskedjünk a termelőknek minden éven.

Ha már az újdonságokat emlegetjük, 2022-ben is hoz új terméket az FMC a hazai piacra?

Visszakerül az FMC portfóliójába a közismert Safari 50 WG cukorrépában használt gyomirtó, amely a selyemmályva (abutilon) és több más problémás kétszikű gyom ellen védi meg a cukorrépa-állományt. A hazai gyümölcstermesztők már türelmetlenül várják az Exirel rovarölő permetezőszer használatát szőlő-, alma-, körte-, szilva-, meggy- és cseresznyekultúrában több rovarkártevő ellen, többek között az új, nagyon veszélyes Drosophila suzukii (foltosszárnyú muslica) ellen is. Cyantraniliprole hatóanyaga már jól ismert a zöldségben, ill. burgonyában sikerrel befutott Benevia készítményből. Az Exirel formulációja megengedi a cyantraniliprole hatóanyag kijuttatását nagyobb mennyiségű (500–2000 l/ha) permetlével is. Ha már említettük a zöldségben használt Beneviát, jó hír a kisebb zöldségtermelőknek, hogy 2022-ben az 1 literes kiszerelés mellett már 50 ml-es kiszerelésben is forgalomba kerül.

(czm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?