Agro

Aktiváljuk a növényzetet!

Amennyiben a búzát a szárbaindulás idején szárazság sújtja, nem csak a vízhiány jelenti a gondot, hanem a tápanyag felvétele sem ideális, mert nem működik megfelelően a gyökérzet.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. június 5. 10:37

Szárbainduláskor 0,1 l/ha ENERGEN 3D PLUS-t adagolunk, hogy biztosítsuk a növény megfelelő nagyságát, amely nem szárad el. A nagyob növényben több tápanyag és víz raktározódik el. Ez döntő fontosságú lehet a szárazság idején. (Lásd: Youtube - ENERGEN CZ csatorna – VIDEO - AKTUALITY 2019.3.11. és 2019.4.14.). A nitrát jellegű tápanyagokat folyékony karbamiddal pótolhatjuk a levélre permetezve, a szárbaindulás második felében pedig növeljük az ENERGEN 3D PLUS adagját 0,2 l/ha-ra.

Az Energen 3D Plus egyébként a hosszanti növekedés kezdetétől alkalmazható, a készítménynek köszönhetően 4x jobb a nitrát-anyagok beépülése és megtartása a növényben. Ezzel szemben az Energen Aktivátor Plus-t az utolsó gombaölő szeres kezeléssel juttatható ki 0,5 l/ha adagban. Ez segít a nitrogén beépülésében, és a víz megtartásában is.

 

Az Energen készítmények a mákban

A levélrózsa kialakulásakor 0,5 l/ha ENERGEN AKTIVÁTOR PLUS-t alkalmazhatunk, ha a termény nem túl sűrű. A gyengébb és késeibb terményben 0,3 l/ha adagolhatunk ugyanekkora adag ENERGEN FULHUM PLUS-al. Tankmixben az Energen készítményeivel együtt tanácsolunk 7 %-os karbamidot adagolni és gondoskodni kell a gyökéren kívüli tápanyagutánpótlásról is.

Amikor a mák elkezd kinőni a levélrózsából, ENERGEN STIMUL PLUS-t alkalmazunk 0,5 l/ha adagban, hogy segítsük a gyökér fejlődést, és segítsük a nitrátreduktázist. Sokan kezdték alkalmazni - és ennek meggyőző ereje volt - minden permetezésnél 0,1-0,2 l/ha adagban az Energen 3D Plus-t, amely megtartja a vizet a növényben, és szintén segíti beépülni a növénybe a nitrogént.

 

Energen a burgonyában

burgonya

Az ENERGEN készítményekkel kezelt burgonya

 

A burgonya rendkívül jól reagál a fiziológiai bevetésekre. A BBCH 20 fejlődési fázisban, amikor a föld feletti részen csak kis kupac levél látható, egészen a sor bezáródásáig, ajánlatos 0,5 l/ha ENERGEN FULHUM PLUS-t, alkalmazni, ezzel jelentősen növeljük a hozamot. A vegetáció további szakaszában a burgonya nagyon jól reagál a 0,1 l/ha ENERGEN 3D PLUS készítményre. Nagyon jól működik az a variáns is, amikor az ENERGEN 3D PLUS-t az ENERGEN CLEANSTORM készítménnyel cseréljük fel, és 0,5 l/ha adagban alkalamazzuk a virágzás kezdetén, aminek köszönhetően pozitívan befolyásoljuk az egészségi állapotot.

burgonya

Kontroll szárazság idején

 

Energen a kukoricában

A kísérletekből, amelyet a prágai CSME-en végzett Ing. Kamil Kraus, egyértelműen kiderül, hogy a kukorica esetében a biztonságos intervallum a fiziológiailag aktív anyagok applikációjára az 5.-6. levél megjelenéséig van. Ezután már kezd keményítőbevonatot kialakítani a növény, és a C3 ciklusból a C4 ciklusba lép át. Ez után több fiziológiailag hatékony anyag egyúttal több felszívódó gombaölő szer is inaktiváló hatással lehet. Ez természetesen a tápanyag-utánpótlásra nem érvényes. Ezért ajánljuk alkalmazni az 1 l/ha ENERGEN APIKÁL-t az 5. levélig. Ekkor a kukorica reakciója valóban meglepően jó a kezelésre. Ajánljuk ennek alkalmazását kisebb területen kipróbálni, hogy képet kapjon arról, mekkora a különbség a kezelt és a kezeletlen változat között.

Figyelje a YOUTUBE-on az ENERGEN CZ csatornát

 

ENERGEN SK s.r.o.

Ing. Róbert Vitáriuš

0908 705 573

energensk@gmail.com

www.energen.info

 

Ing. Kamil Kraus és Ing. Jaroslav Mach, Energen

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

2,6 millió végrehajtás leállítva

A három legfőbb közjogi méltóság elkötelezte magát az EU és a NATO mellett

Hét megyére adtak ki hőségriasztást

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?