Adománygyűjtő kampányt indított a Szövetség Női Tagozata a menstruációs szegénység enyhítésére

Egy nő élete során kb. 500 menstruáción esik át, minden nő hozzávetőlegesen 10-13 000 menstruációs eszközt használ. A koronavírus csak rontott az egyébként is szegénységben élők helyzetén, megnőtt a szegénységben élők száma, jelentősen drágult a rezsi, az alapélelmiszerek is többe kerülnek. Sok nőnek egyszerűen nincs esélye, hogy menstruációs termékeket vásároljon, holott a nem megfelelő higiénia komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, s az ezzel járó szégyenérzet, önbizalomvesztés lelkileg is megterhelő.
Pártsajtó

2022. január 7. 18:43

v

"Fontos, hogy a szociális tabukat együtt döntsük le! Azt látom, a nőkben különösen élénk a segítő szándék, és ez a kampány jó példája lehet annak, hogy közös erővel, szorgosan gyűjtve és együttműködve tudjunk segíteni a menstruációs szegénységen. Ehhez sok-sok jó szándékú felvidéki lány és nő igyekezete kell, akik hajlandóak majd begyűjteni a csomagokat, vagy elvinni a gyűjtőpontokra és ugyanilyen áldozatos munkát követel majd a  táskák elosztása is, melyben az önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek segítségére is számítunk" - mutatta be a kezdeményezést Bauer Ildikó, a Szövetség elnökségi tagja.

"Fontos, hogy a kifejezetten női témák a hátrányosabb helyzetű régiók politikájában is hangsúlyos szerepet kapjanak. Magyarországon már zajlik egy hasonló kampány, a mi célunk azonban kimondottan a felvidéki nők segítése, akik az ilyen jellegű szlovák nyelvű kampányokból jellemzően kimaradnak, és mivel nagyon alacsony számban vesznek részt a döntéshozatalban, az őket leginkább érintő problémák sokszor nyilvánosság elé sem kerülnek." - hangsúlyozta Gergely Papp Adrianna, a Szövetség politikusa.

A Szövetség Női Tagozata tehát Felvidék-szerte gyűjtést szervez. A kezdeményezők arra kérik a segíteni szándékozókat, hogy azokat a mindennapi higiéniai termékeket, amelyekre minden nőnek, lánynak szüksége lehet, egy neszeszerbe vagy vászontáskába csomagolva juttassák el a gyűjtőpontokra. A mellékelt dokumentumot kitöltve a gyűjtéshez azok is csatlakozhatnak, akik magánszemélyként vállalják, hogy lakóhelyükön vagy tágabb régiójukban átveszik és a táskák szétosztásáig megőrzik az adományokat.

A szervezők az elkövetkező napokban megszólítják az önkormányzatok szociális osztályait, a hajléktalanszállókat, anyaotthonokat, ahol az adományok célba érhetnek. Az adományokat magánszemélyként is lehet juttatni az arra valóban rászorulóknak.

A kampányba itt lehet bekapcsolódni gyűjtőként vagy elosztóként: https://forms.gle/AYGjYKKcoe1LRBiu8

Az érdeklődők peedig a felvideknoi@gmail.com címen kaphatnak további információt.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koaliciokisebbsegikormany

Még el sem kezdődtek a tárgyalások, de már búcsúznak a koalíciótól

Igor Matovič

Az OĽaNO határozott: Ha törik, ha szakad, Matovič marad a pénzügyminiszter

dac

1:0-s vereség után búcsú az EKL-től – csak ziccerekig jutott a DAC Bukarestben

időjárás meleg

Csapadékosabb lesz a hétvége, jövő héten újabb hőhullám érkezik

Vizes Eb – A férfi 4x200 méteres gyorsváltóé a 100. magyar arany, harmadik lett a női váltó
Frissítve

Vizes Eb – A férfi 4x200 méteres gyorsváltóé a 100. magyar arany, harmadik lett a női váltó

Új Szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.