A kertek új és hasznos díszei, a magaságyások

A kertek új és hasznos díszei, a magaságyások

Számos ok miatt is szorgalmazhatjuk a magaságyások megjelenését kertünkben, hiszen olyan berendezési tárgyakról beszélhetünk, amelyek megfelelnek a két legfontosabb szempontnak: az esztétikumnak és a praktikumnak. Egyre különlegesebb és változatosabb típusokkal találkozhatunk, így bőven van lehetőségünk, hogy kiválasszuk azt a darabot, amely megfelel egyéni ízlésünknek, és illeszkedik kertünk meglévő stílusához.

 

Végre nem kell hajolni!

Az e-kert.hu magaságyás kínálata mind olyan termékeket vonultat fel, amelyek közel derékmagasságba helyezik a munkafolyamatainkat. Igaz, hogy a hajolás is szükséges testmozgás és fontos eleme a rendszeres sportolásnak, de amikor valakinek nagy a kertje és minden a földfelszínnel egy szintben található, gyakran előfordul, hogy a sok hajolgatást derékbántalmak követik.

De nemcsak ez az előnye a magaságyásnak. Hazánkban sok helyen olyan a talaj, hogy nem terem meg minden rajta, amit szeretnénk. Van, ahol kavicsos, van, ahol agyagos, így nem csupán szegényebb a terméshozam, de még az ásás is nehézkes. A magaságyásokat oda helyezzük, ahol számunkra a legkényelmesebb, és olyan földdel töltjük fel, amely megfelel az ültetni kívánt növények kívánalmainak.

Nem kell kertésznek lennünk

Sokan ódzkodnak az ültetéstől, a palántázástól, félnek belevágni, pedig nincs benne semmi bonyodalom. És tényleg nem kell ahhoz tanfolyamokat elvégezni, hogy egy kis területen, akár egy magaságyásban elkezdjük a kedvelt növényeink termesztését. Lehetnek ezek zöldségek, fűszer- vagy gyógynövények, de akár egy virágoskertet is varázsolhatunk az udvarunkból.

A magaságyások használatával a gazosodás mértéke is csökkenthető, mert ha bioföldet öntünk a területre, akkor elkerülhetjük a nem megfelelő zöldek burjánzását, illetve - mivel sokkal inkább kézközelben van a munkaterületünk - bármikor gazolhatunk, ha úgy látjuk, hogy megjelentek a nem kívánatos elemek. Ennek hatásaként a fertőzés veszélye is elkerülhető, így bizonyos növények megmenthetőek akkor is, amikor a felszíni talajban már elrohadtak volna.

A multifunkcionális magaságyás

A kertészkedéshez szükségünk lesz néhány alapvető kéziszerszámra, de nem kell nagy dolgokra gondolni. Ezek viszont nem árt, ha mindig a kezünk ügyében vannak. Az e-kert.hu webáruház már olyan magaságyásokat is forgalmaz, amelyek oldalában, szinte elrejtve található egy kis szekrény, ahova pont beleférnek ezek a nélkülözhetetlen eszközök. A kis tárolóba több mindent bepakolhatunk, és az ajtóra szerelt akasztókon is elfér egy-két kellék.

A magaságyásokat - mint ahogy a konyhakertet is - célszerű minél közelebb a házunk bejáratához telepíteni, így amikor szükségünk van egy kis fűszerre, zöldségre, csak kilépünk és már szedhetjük is. Gyermekeink és barátaink számára és példaértékű magatartást tudunk így mutatni, sőt az arra fogékonyabb nézőközönség számára el lehet kezdeni az ismeretek átadását is, hiszen az önellátás, a zöldségek háztáji termesztése napjainkban egyre nagyobb jelentőségűvé válik.

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában