Zöld Új Szó

Tiszteletteljesen az emberekkel és a természettel, ez a felelősségtudat a Tchibo szerint

A vállalkozás során néha teret nyerhet a haszonszerzés célja más értékek felett, amilyen például a természetvédelem vagy az emberi jogok. Ez azonban nem érvényes a Tchibónál. Nagy nemzetközi cégként a gyorsan forgó fogyasztási cikkek és a kiskereskedelem területén működik, tisztában vagyunk azzal, hogy felelősek vagyunk az emberekért és az életkörnyezetünkért.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. október 29. 14:53

Tchibo

Ezért a tartós fenntarthatóság már 2006-tól vállalati stratégiánk szerves része. Ily módon mint családi vállalat – mely idén megalapításának 70. évfordulóját ünnepli – igyekszünk szavatolni, hogy ügyfeleinknek a jövőben is azt tudjuk kínálni, ami a Tchibót Tchibóvá teszi: a legjobb minőségű pörkölt kávé és a hetente megújuló fogyasztási termékek kínálata.

A társadalmi felelősség vállalkozásunk minden szintjének része, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy termékeink és szolgáltatásaink is egyre fenntarthatóbbak legyenek. Igyekszünk aktívan segíteni a globális felmelegedés, a vízzel, termőfölddel, energiákkal és forrásokkal való felelősségteljes gazdálkodás, a hulladékfeldolgozás vagy a biodiverzitás megtartásának megoldásában.

Tchibo

A kávéról és termesztőiről való gondoskodás

Minden negyedik Tchibo kávé certifikált, felelősségteljes termelésből származik, s célunk, hogy ez az arány egyre növekedjen. A Tchibo Joint Forces!® programban ismertetjük meg a kistermelőket a kávétermesztés fenntartható módszereivel, melyek támogatják a klímavédelmet és a talaj termékenységének megtartását. Ezenfelül a termőtalajra fordított plusztörődés sokkal jobb minőségű kávét eredményez, melyet mindannyian fogyaszhthatunk. A tanfolyamon már több mint 10 ország, 35 000 kávétermesztője vett részt, s ennek köszönhetően lett magasabb a bevételük, javultak a munka- és életkörülményeik, s a kávéültetvényeken jó minőségű kávé terem.

Tchibo

A Tchibo termékek is felelősségteljesen készülnek

A fenntarthatóságot átvetítjük az áru valamennyi termelési folyamatára, az árutervezéstől a források kiválasztásán, a csomagoláson, a szállításon keresztül egészen a használat utáni reciklációig. Ügyelünk arra, hogy termékeink és csomagolásuk újrahasznosíthatók legyenek, így párhuzamosan védjük a természetes forrásokat is azzal, hogy a keletkező hulladéknak adunk még egy esélyt. 2018-ban például textiltermékeink készítéséhez 3,5 millió PET-palackot recikláltunk. 2006-tól sikerült az áruszállítással kapcsolatos CO2 emisszióinkat 27%-kal csökkentenünk.

Foglalkozunk az emberek munka- és életkörülményeivel, az emberi jogok tiszteletben tartásával azokban a gyárakban, ahol fogyasztási cikkeinket készítik. Már 10 éve foglalkozunk ezzel a témával a „WE” szociális programban, melyben már több mint 387 beszállítónk, azaz 364 ezer alkalmazottjuk vett részt.

Amit már elértünk

A 100%-ban fenntartható vállalkozás felé vezető úton ösztönöznek bennünket elért sikereink. 2018-ban kávéink több mint 20%-a, a felhasznált fa vagy papír 63%-a, a textilgyártáshoz használt gyapjú 86%-a tartósan fenntartható forrásokból származott. 100%-os biogyapjút használunk a baba- és gyermekruhák gyártásához. Jelenleg a biogyapjú termékek harmadik legnagyobb eladói vagyunk. Mit gondol, ezért már érdemes?

Tchibo

Amin jelenleg dolgozunk

2018-ban szlovákiai állandó üzleteinkben bevezettük a „kávé a sajátodb” akciót. Az ügyfelek a nálunk vásárolt kávéjukat kérhetik saját, többször használható úticsészéjükbe, 0,20 euró kedvezménnyel. Így csökkentjük az egyszerhasználatos kávéspoharak mennyiségét.

- Az ügyfelek a megvásárolt termékeket elvihetik feláras (újrahasznosított anyagból készült) műanyag táskában vagy „Zodpovedne - to sa nosí” – „Felelősségteljesen viselhető” feliratú, nem szőtt textilszatyorban.

- 2019 őszétől a kimért kávét saját edényükben/dobozukban vihetik el a vásárlók.

- Kávébárjainkban többnyire fa keverőpálcákat használunk. Kivételes esetekben műanyag megfelelőjüket. Ezeket 2019. végéig végleg kivonjuk a forgalomból.

- Folyamatosan átalakítjuk a fogyasztási termékek csomagolását, célunk, hogy minimalizáljuk a műanyag csomagolás mennyiségét. További célunk, hogy 2020-tól végleg megszüntessük a textiltermékek műanyagba csomagolását (kivéve a fehérneműét).

- Nem utolsósorban figyelmet fordítunk társadalmi felelősségvállalással és a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatásra és tájékoztatásra nemcsak alkalmazottjaink, hanem a beszállítók és a vásárlók esetében is, például tudatosságnöveléssel termékeink certifikációiról, s ennek kapcsán az emberekkel és a természettel szembeni felelősségteljes viselkedésünkről. Felelősségteljes hozzáállásunk beszállítói szerződéseink és pályázati feltételeink részét is képezi.

 

www.tchibo.com/sk

 

A cikk támogatott linket tartalmaz

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

GALÉRIA: Előzetes letartóztatásban a gázrobbanás ügyében gyanúsított munkások

Antibiotikumból keveset, vitaminból sokat fogyasszunk!

Kozák, Hyballa és az okoskodás

A világítás alapszabályai

Veszélyes lehet az energiaital-fogyasztás

Kényeztető wellness a téli hónapokban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.