Zöld Új Szó

Tiszteletteljesen az emberekkel és a természettel, ez a felelősségtudat a Tchibo szerint

A vállalkozás során néha teret nyerhet a haszonszerzés célja más értékek felett, amilyen például a természetvédelem vagy az emberi jogok. Ez azonban nem érvényes a Tchibónál. Nagy nemzetközi cégként a gyorsan forgó fogyasztási cikkek és a kiskereskedelem területén működik, tisztában vagyunk azzal, hogy felelősek vagyunk az emberekért és az életkörnyezetünkért.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. október 29. 14:53

Tchibo

Ezért a tartós fenntarthatóság már 2006-tól vállalati stratégiánk szerves része. Ily módon mint családi vállalat – mely idén megalapításának 70. évfordulóját ünnepli – igyekszünk szavatolni, hogy ügyfeleinknek a jövőben is azt tudjuk kínálni, ami a Tchibót Tchibóvá teszi: a legjobb minőségű pörkölt kávé és a hetente megújuló fogyasztási termékek kínálata.

A társadalmi felelősség vállalkozásunk minden szintjének része, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy termékeink és szolgáltatásaink is egyre fenntarthatóbbak legyenek. Igyekszünk aktívan segíteni a globális felmelegedés, a vízzel, termőfölddel, energiákkal és forrásokkal való felelősségteljes gazdálkodás, a hulladékfeldolgozás vagy a biodiverzitás megtartásának megoldásában.

Tchibo

A kávéról és termesztőiről való gondoskodás

Minden negyedik Tchibo kávé certifikált, felelősségteljes termelésből származik, s célunk, hogy ez az arány egyre növekedjen. A Tchibo Joint Forces!® programban ismertetjük meg a kistermelőket a kávétermesztés fenntartható módszereivel, melyek támogatják a klímavédelmet és a talaj termékenységének megtartását. Ezenfelül a termőtalajra fordított plusztörődés sokkal jobb minőségű kávét eredményez, melyet mindannyian fogyaszhthatunk. A tanfolyamon már több mint 10 ország, 35 000 kávétermesztője vett részt, s ennek köszönhetően lett magasabb a bevételük, javultak a munka- és életkörülményeik, s a kávéültetvényeken jó minőségű kávé terem.

Tchibo

A Tchibo termékek is felelősségteljesen készülnek

A fenntarthatóságot átvetítjük az áru valamennyi termelési folyamatára, az árutervezéstől a források kiválasztásán, a csomagoláson, a szállításon keresztül egészen a használat utáni reciklációig. Ügyelünk arra, hogy termékeink és csomagolásuk újrahasznosíthatók legyenek, így párhuzamosan védjük a természetes forrásokat is azzal, hogy a keletkező hulladéknak adunk még egy esélyt. 2018-ban például textiltermékeink készítéséhez 3,5 millió PET-palackot recikláltunk. 2006-tól sikerült az áruszállítással kapcsolatos CO2 emisszióinkat 27%-kal csökkentenünk.

Foglalkozunk az emberek munka- és életkörülményeivel, az emberi jogok tiszteletben tartásával azokban a gyárakban, ahol fogyasztási cikkeinket készítik. Már 10 éve foglalkozunk ezzel a témával a „WE” szociális programban, melyben már több mint 387 beszállítónk, azaz 364 ezer alkalmazottjuk vett részt.

Amit már elértünk

A 100%-ban fenntartható vállalkozás felé vezető úton ösztönöznek bennünket elért sikereink. 2018-ban kávéink több mint 20%-a, a felhasznált fa vagy papír 63%-a, a textilgyártáshoz használt gyapjú 86%-a tartósan fenntartható forrásokból származott. 100%-os biogyapjút használunk a baba- és gyermekruhák gyártásához. Jelenleg a biogyapjú termékek harmadik legnagyobb eladói vagyunk. Mit gondol, ezért már érdemes?

Tchibo

Amin jelenleg dolgozunk

2018-ban szlovákiai állandó üzleteinkben bevezettük a „kávé a sajátodb” akciót. Az ügyfelek a nálunk vásárolt kávéjukat kérhetik saját, többször használható úticsészéjükbe, 0,20 euró kedvezménnyel. Így csökkentjük az egyszerhasználatos kávéspoharak mennyiségét.

- Az ügyfelek a megvásárolt termékeket elvihetik feláras (újrahasznosított anyagból készült) műanyag táskában vagy „Zodpovedne - to sa nosí” – „Felelősségteljesen viselhető” feliratú, nem szőtt textilszatyorban.

- 2019 őszétől a kimért kávét saját edényükben/dobozukban vihetik el a vásárlók.

- Kávébárjainkban többnyire fa keverőpálcákat használunk. Kivételes esetekben műanyag megfelelőjüket. Ezeket 2019. végéig végleg kivonjuk a forgalomból.

- Folyamatosan átalakítjuk a fogyasztási termékek csomagolását, célunk, hogy minimalizáljuk a műanyag csomagolás mennyiségét. További célunk, hogy 2020-tól végleg megszüntessük a textiltermékek műanyagba csomagolását (kivéve a fehérneműét).

- Nem utolsósorban figyelmet fordítunk társadalmi felelősségvállalással és a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatásra és tájékoztatásra nemcsak alkalmazottjaink, hanem a beszállítók és a vásárlók esetében is, például tudatosságnöveléssel termékeink certifikációiról, s ennek kapcsán az emberekkel és a természettel szembeni felelősségteljes viselkedésünkről. Felelősségteljes hozzáállásunk beszállítói szerződéseink és pályázati feltételeink részét is képezi.

 

www.tchibo.com/sk

 

A cikk támogatott linket tartalmaz

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Peter Pellegrini

Pellegrinit választották a Hlas elnökének

koronavírus

Koronavírus: 27 beteg elhunyt, 1526 új fertőzöttet találtak pénteken

koronavírus-vakcina

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

koronavírus kína

WHO: erősen spekulatív lenne azt állítani, hogy a vírus nem Kínában jelent meg

koronavírus Magyarország

Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

José Mourinho

Mourinho úgy véli, hogy a bajnoki cím megszerzése miatt nyomás lesz a Chelsea-n

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.