Zöld Új Szó

A Škoda Auto ihletet ad a fenntarthatósághoz

A Škoda Auto olyan társaság, melynek fontos a környezet. Egyben vállalat is, mely a természetről nemcsak papol, hanem tesz is azért, hogy a következő generációk tartósan fenntartható környezetben élhessenek. Az üzemek hatékonyabbá tétele, az alapanyagok újrahasznosítása mellett Szlovákiában részt vettek a „zöld” kerékpárversenyek szervezésében és a ligetfalui fasor kiültetésében is. Ennek köszönhetően a kerékpárosok már jövő nyáron kellemesen felüdülhetnek itt, a fák árnyékában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. november 6. 13:07

škoda

Hatékonyabb üzemek

A Škoda Auto a fejlesztéseknek és az új technológiáknak köszönhetően jó úton halad az autógyártás környezetre való káros hatásának csökkentésében. Például az új lakkozó, amely Mladá Boleslavban nyílt, az egyedülálló szárítási technikának köszönhetően 20% energiát takarít meg. Egyúttal a modern lakk a fényezés során csökkenti az ökológiai terhelést, s a pontos lakkozásnak köszönhetően  csökken a hígítók és a hulladék mennyisége, és több mint 1/3 résszel sikerült a szerves anyagok emisszióját is csökkenteni. A Green Factory programba tartozó lakkozó is a GreenFuture a cégpolitika része, melynek célja, hogy az autógyártás környezetre gyakorolt hatása 2025-re a felére csökkenjen a 2010-es évhez képest.

Anyagok újrahasznosítása

Jelentős figyelmet szentelnek annak, hová kerülnek a fölöslegessé vált gépkocsik és az alkatrészek. Szavatolni kell, hogy a régi gépjárművet vagy az alkatrészeit úgy dolgozzák fel, hogy ne jelentsenek veszélyt a környezetre. A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően a Škoda Auto képes a gépjármű teljes súlyának 85%-át újrahasznosítani. A régi kerekek például új helyet találnak a játszóterek gumilap talajaként.


Zöldebb Szlovákia

A Škoda Auto Szlovákia nálunk is kínál megoldást a környezetvédelemre. Nemrég mutatta be a legelérhetőbb, teljes elektromos járművét, a CITIGO iV személyautót, mely helyileg teljes emissziómentes üzemmódot nyújt, valamint a SUPERB iV-t a plug in hybrid verzióban. Ezek a gépjárművek a legszigorúbb, az Euro 6d-Temp emissziós normának is megfelelnek. Emellett a Škoda Auto Szlovákia nem marad el ökológiai hozzáállásban sem, mind a sport, mind a társadalmilag hasznos aktivitások terén sem.

Idén zajlott Szlovákiában a hegyi kerékpárok legjelentősebb hazai versenyének 6. évfolyama, a ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019. Ez a verseny azért is volt különleges, mert a szervezők a teljes sorozat folyamán figyeltek a „zöldebb“ hozzáállásra, az egyszer használatos műanyag edényeket komposztálható anyagból készült poharak és tálak váltották fel, a műanyag starttáskákat textilhátizsákokra cserélték, a szórólapokat újrahasznosított papírra nyomtatták, és némely díjat élményutalvány formájában adtak át. A verseny során ezekkel az intézkedésekkel és a közönség együttműködésévek radikálisan csökkentették a hulladék mennyiségét az előző évekhez képest.

A Jótékonyság és a mobilitás hetétől az alkalmazottak sem riadtak vissza. Kerékpáron és rolleren jöttek Ligetfaluba, hogy saját kezükkel segítsék a főváros polgármesteri hivatalának embereit az új fasor kiültetésében, amely már jövő nyáron kellemesebbé teszi a kedvelt kerékpárút klímáját.

A Škoda Auto Szlovákia alkalmazottai aktívan támogatták a Jótékonyság hetét. A Škoda Auto Szlovákia alkalmazottai Szlovákia Fővárosa Polgármesteri Hivatalával együttműködve fákat ültettek a Starohájska utcában, Ligetfalun.

A Škoda Auto Szlovákia alkalmazottai aktívan támogatták a Jótékonyság hetét. A kezdeményezéshez csatlakozott a Škoda Auto Szlovákia 50 alkalmazottja is, nemcsak fákat ültettek, hanem segítettek a környék kiserdejének kitisztításában is.

A Škoda Auto elindította Mladá Boleslavban az új lakkozóüzemet. Az új lakkozó a hozzá hasonlókhoz mérve Európa legmodernebb és legökológusabb üzemei közé tartozik.

 

ŠKODA BIKE OPEN TOUR

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 sikeresen tesztelte a „zöld” hozáállást: a műanyagot minden versenyen ökológiai és természetes anyagok váltották fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Nem Bugár Béla lesz a Híd listavezetője, hanem Érsek Árpád

Milliós lakásmutyi a minisztériumoknál

18+

VIDEÓ: Felgyújtotta magát egy férfi Pozsony központjában

Čaputová nem nevezi ki Hudákot a Szlovák Nemzeti Bank igazgatóhelyettesének

Turnéra készül a Mötley Crüe

Szerdán mérik fel az ötödikesek tudásszintjét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!