Zöld Új Szó

A Škoda Auto ihletet ad a fenntarthatósághoz

A Škoda Auto olyan társaság, melynek fontos a környezet. Egyben vállalat is, mely a természetről nemcsak papol, hanem tesz is azért, hogy a következő generációk tartósan fenntartható környezetben élhessenek. Az üzemek hatékonyabbá tétele, az alapanyagok újrahasznosítása mellett Szlovákiában részt vettek a „zöld” kerékpárversenyek szervezésében és a ligetfalui fasor kiültetésében is. Ennek köszönhetően a kerékpárosok már jövő nyáron kellemesen felüdülhetnek itt, a fák árnyékában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. november 6. 13:07

škoda

Hatékonyabb üzemek

A Škoda Auto a fejlesztéseknek és az új technológiáknak köszönhetően jó úton halad az autógyártás környezetre való káros hatásának csökkentésében. Például az új lakkozó, amely Mladá Boleslavban nyílt, az egyedülálló szárítási technikának köszönhetően 20% energiát takarít meg. Egyúttal a modern lakk a fényezés során csökkenti az ökológiai terhelést, s a pontos lakkozásnak köszönhetően  csökken a hígítók és a hulladék mennyisége, és több mint 1/3 résszel sikerült a szerves anyagok emisszióját is csökkenteni. A Green Factory programba tartozó lakkozó is a GreenFuture a cégpolitika része, melynek célja, hogy az autógyártás környezetre gyakorolt hatása 2025-re a felére csökkenjen a 2010-es évhez képest.

Anyagok újrahasznosítása

Jelentős figyelmet szentelnek annak, hová kerülnek a fölöslegessé vált gépkocsik és az alkatrészek. Szavatolni kell, hogy a régi gépjárművet vagy az alkatrészeit úgy dolgozzák fel, hogy ne jelentsenek veszélyt a környezetre. A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően a Škoda Auto képes a gépjármű teljes súlyának 85%-át újrahasznosítani. A régi kerekek például új helyet találnak a játszóterek gumilap talajaként.


Zöldebb Szlovákia

A Škoda Auto Szlovákia nálunk is kínál megoldást a környezetvédelemre. Nemrég mutatta be a legelérhetőbb, teljes elektromos járművét, a CITIGO iV személyautót, mely helyileg teljes emissziómentes üzemmódot nyújt, valamint a SUPERB iV-t a plug in hybrid verzióban. Ezek a gépjárművek a legszigorúbb, az Euro 6d-Temp emissziós normának is megfelelnek. Emellett a Škoda Auto Szlovákia nem marad el ökológiai hozzáállásban sem, mind a sport, mind a társadalmilag hasznos aktivitások terén sem.

Idén zajlott Szlovákiában a hegyi kerékpárok legjelentősebb hazai versenyének 6. évfolyama, a ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019. Ez a verseny azért is volt különleges, mert a szervezők a teljes sorozat folyamán figyeltek a „zöldebb“ hozzáállásra, az egyszer használatos műanyag edényeket komposztálható anyagból készült poharak és tálak váltották fel, a műanyag starttáskákat textilhátizsákokra cserélték, a szórólapokat újrahasznosított papírra nyomtatták, és némely díjat élményutalvány formájában adtak át. A verseny során ezekkel az intézkedésekkel és a közönség együttműködésévek radikálisan csökkentették a hulladék mennyiségét az előző évekhez képest.

A Jótékonyság és a mobilitás hetétől az alkalmazottak sem riadtak vissza. Kerékpáron és rolleren jöttek Ligetfaluba, hogy saját kezükkel segítsék a főváros polgármesteri hivatalának embereit az új fasor kiültetésében, amely már jövő nyáron kellemesebbé teszi a kedvelt kerékpárút klímáját.

A Škoda Auto Szlovákia alkalmazottai aktívan támogatták a Jótékonyság hetét. A Škoda Auto Szlovákia alkalmazottai Szlovákia Fővárosa Polgármesteri Hivatalával együttműködve fákat ültettek a Starohájska utcában, Ligetfalun.

A Škoda Auto Szlovákia alkalmazottai aktívan támogatták a Jótékonyság hetét. A kezdeményezéshez csatlakozott a Škoda Auto Szlovákia 50 alkalmazottja is, nemcsak fákat ültettek, hanem segítettek a környék kiserdejének kitisztításában is.

A Škoda Auto elindította Mladá Boleslavban az új lakkozóüzemet. Az új lakkozó a hozzá hasonlókhoz mérve Európa legmodernebb és legökológusabb üzemei közé tartozik.

 

ŠKODA BIKE OPEN TOUR

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 sikeresen tesztelte a „zöld” hozáállást: a műanyagot minden versenyen ökológiai és természetes anyagok váltották fel.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

130 ezer hazai Covid-páciens adata juthatott ki

koronavírus iskola

Eddig tizenhárom iskolát kellett bezárni a járványügyi helyzet miatt

Általános Egészségbiztosító

Egészségbiztosítás: Ne azt nézze, mi a közös, hanem azt, mi a különbség közöttük

Virt

Lépésről lépésre Virten

Pozsonyeperjes

Megmentenék a pozsonyeperjesi malmot

Farkasd

Kerékpárút összefogással

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.