A legjobb védekezés a hátbatámadás

mato

Matovič másokra mutogat és mesterien alkalmazza a legjobb védekezés a támadás taktikát. Ha bírálják rossz döntése, meggondolatlan kijelentései miatt, azonnal mást kiált ki bűnbaknak.

Húsvétkor a rendőrségnek kellett ellenőriznie a járás elhagyását tiltó kormánydöntés betartását. Hatalmas dugók keletkeztek, mire a kormányfő közölte, hogy Milan Lučanský a hibás, tudatosan okozott káoszt, holott az akkori országos rendőrfőkapitány és a rendőrök az utasítás szerint jártak el. Igor Matovič ugyanezt a módszert alkalmazta nemrég az államfővel szemben is, aki alkotmányos aggályaira hivatkozva megvétózta az elektronikus kommunikációról szóló törvényjavaslatot. Matovič úgy reagált, hogy Zuzana Čaputová akadályozza azoknak a szlovák állampolgároknak a leleplezését, akik kockázatos országból hazatérve nem jelentkeznek a Közegészségügyi Hivatalban. Pedig az elnök asszony világosan kifejtette: a szándékot támogatja, de olyan törvény kell, amely nem tenyerel bele a polgárok magánéletébe, a homályos rendelkezések helyett egyértelműen szavatolni kell, hogy melyik hatóság juthat hozzá a mobiladatokhoz, s mire használja azokat. Egyébként hasonló indokkal nemrég az Alkotmánybíróság is felfüggesztette a törvény hatályát, de a javított változat is aggályos, amit a kormányfő nem akar elismerni, szerinte az államfő keresztbe tett a kormánynak. Pedig mindössze a polgárok jogait védi. 
A múlt héten Michal Miškovič ügyvéd került reflektorfénybe, aki a legerősebb kormánypárthoz tartozó

Eduard Heger pénzügyminiszter egyik tanácsadójává avanzsált. Emellett jogi szolgáltatás és tanácsadás címen idén összesen 820 ezer eurót zsebel be a Tipos állami cégtől, a környezetvédelmi minisztériumtól és a Szlovák Földalaptól, az OĽaNO tisztségviselőinek köszönhetően. A miniszterelnök ezúttal is előhúzta a szokásos fegyverét és nekirontott az ügyvédi irodáknak, amelyek szerinte hatalmas összegeket nyúlnak le az államtól. Az egyik társaság állítólag 582 eurós óradíjat számláz. Szokása szerint élesen bírálta smeres elődeit, akik nem láttak semmi kivetnivalót az állam számára felettébb előnytelen alkukban, csak arról hallgatott, hogy a pártja holdudvarához tartozó ügyvéd is így akar megtollasodni. Matovič ellenőrzést követel minden tárcánál, a cseh példa alapján pedig jogi szolgáltatásokat nyújtó kormányzati hivatalt szeretne megalakítani, ahol a jogászok állami alkalmazottként akár havi 8 ezret is kereshetnének, ami jóval kevesebb összeg, mint amennyit az ügyvédi irodák keresnek az állami cégeknél. 

Ez a hét se maradt botrány nélkül. A kormányfő közölte, hogy 50 millió eurót kapnak az első vonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottak, de az orvosokat kihagyta a felsorolásból, amivel alaposan fel is dühítette őket.

E baklövés után Matovič nem tudott kire mutogatni, ezért inkább meghátrált, az egészségügyi miniszter pedig azzal a gyermekded érvvel mentegette őt, hogy azt hitte, más forrásból jutalmazzák az orvosokat. 

Matovič újabban már nem Ficót, hanem az erősebb politikai ellenfélnek vélt Peter Pellegrinit szólítja fel rendre, hogy nézzen a tükörbe kormányfői ténykedése miatt. Nem ártana, ha ő is ezt tenné. Talán rádöbbenne, hogy a posztjához méltatlanul nyilatkozatokat, Facebook-bejegyzéseket tesz, és másokra keni saját sarát. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?