Vélemény

Kopcsay: Slota megúszta a faliújságügyet

Kilenc, illetve tizenkét év exminisztereknek a faliújságtenderért elég nagy pofon. Az ítéletet azonban sokan – jogosan – megmorogják. Hogyan lehetséges, hogy pártfőnökük, Ján Slota kibújik a büntetés alól, ő, aki nagystílű életmódjáról és arról híres, hogy legalább olyan gyakran keveredik gyanús ügyekbe, amilyen sűrűn emelgeti a pálinkáspoharat?
Márius Kopcsay

2017. október 22. 17:31

A közösségi hálókon is megjelent az a nézet, mely szerint a bírósági ítéletből egy hátsó, vagy inkább felülről jövő határozat érződik: tegyétek meg!
 
Persze, látjuk és érezzük, hogy a bűnösségről és az ártatlanságról az igazságszolgáltatók nem bekötött szemmel döntenek, hanem az aktuális politikai hatalom, amely befolyásolja mind a bíróságot, mind a bűnüldöző szerveket. Így aztán hol lustán, hanyagul, hol aránytalanul keményen végzik a dolgukat. Vagy, bármilyen komikusan hangzik is, aránytalanul gyorsan.
 
Filip Rybanič képviselői asszisztens 2016 nyarán követte el bűntettét, és már bíróság előtt áll. A banktitok megsértése (ráadásul a köz érdekében) egész biztos kisebb bűn, mint az utcán agyonrugdosni ártatlan embereket. A nyitrai férfiak 2013 őszén támadtak áldozatukra, és a főtárgyalás még el sem kezdődött. Janušek és Štefanov megbüntetésére tíz évet kellett várni, a rendőrség két évig a kisujját sem mozdította. Mečiar amnesztiáinak megszüntetése 18 évig tartott.
 
Szlovákiában rendkívül lassan őrölnek Isten malmai. Ráadásul valaki Istent játszik, és diktálni akarja, kit kell megőrölni és kit (még) nem.
 
De a mi gondjainkat csak irigyelhetik cseh testvéreink, akik a választáson törhetik a fejüket, kinek a nevét dobják az urnába. A Babiš–Zeman-páros Okamurával és a kommunistákkal a háttérben árnyékot vet Prága látképére. Ki tudja, mit írna a mai Csehországról Jaroslav Hašek és a szlovákokról Janko Jesenský.
 
A szerző a SME publicistája

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Bugár

Bugár távozik az aktív politikából

boltzár

Olvasóinkat is megosztja az üzletek sokat vitatott vasárnapi zárvatartása

Sólymos

GYORSHÍR: Sólymost megválasztották a Híd elnökének

Csecsemő holttestére bukkantak egy érsekújvári családi ház udvarán

tuntetés

Detroitban a tüntetők közé lőttek, egy ember meghalt

koronavírus

Pénteken egy fertőzöttet regisztráltak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.