Vélemény

Kinyílott a pitypang

Hosszú vajúdás után április 9-én végre teljes pompájában megérkezett az igazi tavasz. Virágba borulnak a kedvenc gyümölcsfáink, ígéretes rügy fakad, a fürjek incselkedő pitypalatty felelgetésétől hangos a határ, a kis erecske céltudatosan kanyarog a nagy folyamig. A kiteljesedett tavaszi zsongás ünnepe van: ma a nap is másként kelt fel.
Sánta Szilárd

2018. április 10. 20:40

Anyukák ruganyos léptekkel tolják a babakocsikat, a babaolajtól illatozó kisdedek gügyögve üdvözlik a simogató napsugarakat. Anya és gyermeke ringató együttesében a természet szent harmóniája köszön vissza. Ősi, misztikus körforgásba nyer bepillantást a szemfüles járókelő. Az idősek ráérősen sétálgatnak és cseverésznek, a közterületek padjain pihenik ki a dolgos élet fáradalmait, magot szórnak a galamboknak.

Fölszáradt a föld, és a gazdák traktorai hetykén pöfékelnek a szántóföldeken; róják a köröket, nyomukban földbe kerül a nemes mag, melyet pár hónappal később learat a szorgos gazda. Friss, ropogós kenyér kerül az asztalra. A traktorfülkében az ételhordó a déli harangszót lesi. A szélturbinák lapátjai lustán, monoton tempóban ugyan, de fáradhatatlanul teszik a dolgukat.

A hajnali kakasszóra ébred a gyári munkás, arcába hideg vizet locsol, orcáján serceg a borotvapenge, és a reggelt könnyed tornával indítja. Feszülnek az izmai, és jókedve fokozódik, amint a napi hasznos munkára gondol, örömében dúdolni kezd, de csak halkan, nehogy felverje négy gyermekét.

Serényen iparkodnak a kis nebulók az iskolába, ahol minden napot hasznosan töltenek el, és új ismeretekkel gazdagodva térnek haza. Az ép testben ép lélek jegyében minden nap testet is nevelnek, s imádkoznak. Megannyi tehetség alkotja jövőnk zálogát, látva ezt a zsibongó kisemberhadat örömmel telik meg a szívünk. Bár most a béke gyümölcseit élvezzük, de készen állunk, ha a népek csatájában kell helytállnunk.

A jókedvet a polgárok a színházakban is érezhetik, ennyi színvonalas előadásra a legtapasztaltabb kollégák sem emlékeznek. Csupa derű és kedélyesség vert tanyát a televízió képernyőjén, a műsorvezetők nem győzik világgá kürtölni a jó híreket. Sportolóink szorgos méhecskékként gyűjtik az érmeket a nemzetközi porondon, újabb és újabb babérokat aratnak le, nemzeti kincseink sok boldog perccel örvendeztetnek meg bennünket, mi pedig cserébe szeretetkoszorúval vesszük körbe őket.

Az újságok hasábjai harsogják, hogy fáradhatatlanul dübörög a gazdaság, régi rekordok esnek áldozatául az új verejtéknek. Mindannyiunk munkája ez az egyedülálló, semmihez sem mérhető teljesítmény; kis fogaskerekek vagyunk csak mi egy óriási, fenséges, olajozott gépezetben.

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?