Geissenék remekül illenek a szlovák parlamentbe

Geissenék

Kínosnak tűnhet Richard Sulík azon döntése, hogy bevitte a szlovák parlamentbe az extravagáns német milliomosokat, páran lélekben bizonyára egy kicsit szégyellték is magukat, látván, hogyan próbálja a szószéken előadott szenvedélyes beszédével gyermeki szándékkal megnevettetni a dúsgazdag vendégeket. Bizarr valóságshow!

Néhányan talán dühösek voltak, hogy gazdasági miniszterként miért nem próbálja inkább a ránk leselkedő energetikai válságot oldani. Bizonyára Önöknek igazuk van. Ugyanakkor, őszintén szólva, csak idő kérdése volt, mikor élünk át ehhez hasonlót. Mert a politika és a sztárok valóságshow-jának az összekapcsolása egyre természetesebb, a különbségek mindinkább elmosódnak, a hasonlóságok pedig szembetűnőek.

Geissenék szlovákiai útjáról nem véletlenül jutott eszembe éppen egy valóságshow ötlete. Akinek tetszik, nyugodtan pénzzé teheti, szívesen lemondok a szerzői jogokról vagy bármilyen tiszteletdíjról. Javaslom: zárjunk be egy nagyobb házba 150 embert! Az ideális elosztás: 75 férfi és 75 nő. Mivel azonban nem ideális, hanem egy kissé konzervatív társadalomban élünk, a résztvevők között feltehetően a férfiak lesznek többségben. A versenyzők az élet legkülönbözőbb területeiről lennének, s egyetlen közös vonásuk az volna, hogy társadalmi elismerésre és kényelmes életre vágynak – és akkor ők a nyilvánosság szeme láttára éles szócsatákat vívnak majd, mutogatják vagy éppen komolynak tettetik magukat, olykor hülyeségek is kicsúsznak a szájukon… Egyszóval magukra akarják majd vonni a figyelmet, és tetszeni akarnak a népnek.

A média naprakész információkat biztosít arról, hogy éppen mit csinálnak, mekkora a vagyonuk, de a múlbeli félrelépéseiket is megszellőztetik. No és utána, ideális esetben négyévente egyszer, a nézők lehetőséget kapnak szavazni a kedvenceikre. Akik kudarcot vallanak, bepakolnak a bőröndjeikbe, zsebre teszik a busás pénzjutalmat, és visszatérnek a szürke, valódi életbe. A házba a helyükre póttagok érkeznek, és a játék újraindulhat.

Tessék? Az az érzésük, hogy az ötletem nem éppen eredeti, sőt inkább B kategóriás produkciónak tűnik? Na és akkor mi van?! A plagiátorság manapság igazán trendi, ráadásul Richard Sulík sem hozott Szlovákiába A kategóriás valóságshow-sztárokat. Ismerjük el: Geissenék nem vehetik fel a versenyt Kardashianékkal! Ennek ellenére a szlovákok megőrültek értük.

A szerző a Plus 7 dní főszerkesztő-helyettese

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?