Vélemény

Bonyolítják

Zavaros, bölcs és nagy volt a Duna, amikor Bandika és Ervin megtudta, hogy Ottawát megbénították az oltástagadó kamionosok.
author
Veres István

2022. február 9. 18:30

TASR/AP-felvétel
TASR/AP-felvétel

Éppen a homályos tekintetű homárról elnevezett nagyvárosi kiskocsmában melegedtek, és várták, hogy kisüssön a Nap. Bandikát, mint mindig, a létezés elnapolhatatlan kérdőjelei feszítették. Tetszett már gondolkodni azon, miért énekeljük szinte óvodás koruktól azt, hogy süss fel Nap, amikor a Nap nem felsüt, hanem kisüt? Ervin szokatlanul gyorsan válaszolt. Szerinte a dal sötétben íródott, és a reggeli napsugarak érkezését sürgeti. Azok ugyanis mintha felfelé sütnének, ellentétben a déli nappal, amely az égbolt zenitjéről már egyértelműen lefelé süt, legalábbis innen, a földről nézve. Aztán persze áttértek a kamionosok problémáira, hiszen egykor mindketten kamionnal járták Európa országait. Mostanában viszont már csak a kamionos YouTube-csatornákat figyelik néha. Bandika kedvence a cseh kamionsofőrnő, aki Amazonka Truck néven oszt meg videókat útjairól, Ervin pedig inkább a magyar kamionoscsatornákat követi, főleg az st22lacika nevűt.

Képzelje, mi történt tegnap – kezdte a rumos Kofolától felfűtve Bandika. Felhívtam az egyik áramszolgáltató ügyfélszolgálatát. Tudja, amikor bemondják, hogy ha ezt akarom, nyomjam meg az 1-es gombot, ha amazt, akkor a 2-est és így tovább. Nagy nehezen összekötöttek egy szolgálatkész hölggyel, aki a bemutatkozásom után lekérdezte még a címem, a telefonszámom és a cipőméretem is, hogy biztos lehessen benne, én vagyok az. Még csak hét perce tartott a hívás, és kezdtem azt hinni, végre előadhatom, mi a gondom. Erre a hölgy az adatvédelmi szabályokról kezdett beszélni, és kibetűzte a nevemet, hogy B mint Béla, A mint Adél, N mint Nándor, D mint Dániel, I mint Ilona, K mint Kálmán, és végül A mint Aladár. Ezután pedig felolvasta az e-mail-címemet, és az adatvédelmi szabályok értelmében elkezdte betűzni azt is. Mivel az e-mail-címem bandika@gmail.com, gondoltam, hogy az első rész kibetűzése után csak elhadarja, hogy dzsímél, és már rá is térhetünk a hívásom tulajdonképpeni okára. De nem, a hölgy elkezdte betűzni, hogy g mint Géza, m mint Márton, a mint Adél, i mint Ilona, L mint László, pont, c mint Cecília, o mint omikron, m mint Márton. Hogy akkor szerintem ez így helyes-e. Mondom, helyes. Mire ezen keresztülverekedtük magunkat, kérdezte, mit szeretnék. És ön erre mit felelt? – kérdezte Ervin. Azt, hogy pihenni – mondta halkan Bandika, és látszott rajta, hogy csalódott. Mondtam neki, hogy nem lehetne-e megcsinálni úgy, hogy holnap is felhívom, és innen folytatjuk. De azt mondta, nem, mert lehet, hogy holnap nem hozzá, hanem a kolléganőjéhez kapcsol engem a rendszer, ő pedig szintén betűzni fog, mert most ezeket a dolgokat így intézik. Aztán remélem összeszedte magát – emelte meg a szemöldökét Ervin. Persze – bólintott Bandika. Minden erőmet és nyelvtudásomat összeszedve elmondtam, hogy kaptam egy levelet a szolgáltatótól, amelyet nem tudok értelmezni. Aztán felvilágosított, hogy az ilyen típusú ügyekben nem ők az illetékesek, mert ugyan velük kötöttem anno szerződést, viszont a bekötés technikai részét nem ők bonyolítják. Szerintem bonyolítják ők is – tekintett a felsütő napba Ervin. Szerintem is – mondta lehangoltan Bandika, és kiitta a poharában várakozó barna löttyöt.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Veronika Remišová

Remišová megérti, hogy a védelmi miniszter távozni akar a politikából

A beszédeket követően egy szimbolikus kalapácsütéssel megkezdték a kollégium építését  (fotó: Nagyszombati önkormányzat képarchívuma)

40 év után végre új kollégiumot kap Nagymegyer

Részegen vezette az oldalkocsis motort, súlyosan megsérült egy kiskorú

Részegen vezette az oldalkocsis motorbiciklit, súlyosan megsérült egy kiskorú

putyinka

Putyin valószínűleg atomrakétát indít Ukrajnába, ha katonai vereséget érez

Nem bírt megállni a lábán, amikor kiszállt a defektes autóból a részeg sofőr

Nem bírt megállni a lábán, amikor kiszállt a defektes autóból a részeg sofőr

SZÖRNYŰ: Frontálisan ütközött két autó a Komáromi járásban

SZÖRNYŰ: Frontálisan ütközött két autó a Komáromi járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.