Vélemény

Amerikai álom

Hálátlan disznók – horkant fel az euroatlanti elkötelezettségű politikusok és elemzők többsége a hírre, hogy Szlovákia lakosságának többsége Amerika-ellenes. Szerintük az Egyesült Államok a világbéke záloga. Akik bírálják, csakis orosz ügynökök, a demokratikus világrendet építők kerékkötői lehetnek, ezért még több felvilágosító munkára lesz szükség.
Molnár Iván

2016. szeptember 9. 16:02

„Szlovákia lakosságának csaknem kétharmada negatívan látja az Egyesült Államok szerepét Európában és a világban, döntő többségük azt gondolja, hogy az USA arra használja a NATO-t, hogy a kisebb országokat az uralma alá hajtsa” – derül ki a NATO szlovákiai propagandaszervezete, a Globsec által rendelt felmérésből. Az elemzők többsége szerint Szlovákia lakosságát egyre jobban befolyásolja az orosz propagandagépezet, amely mindent megtesz, hogy hamis információkkal az USA ellen hangolja az unió lakosságát. Az euroatlanti propaganda szerint a Barack Obama vezette Egyesült Államok mindent megtesz, hogy véget vessen a háborúknak. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2009-ben Obama kapta a Nobel-békedíjat, amelyhez az amerikai elnök az indoklás szerint „a nemzetközi diplomácia és a népek közötti együttműködés terén kifejtett rendkívüli erőfeszítéseiért” jutott hozzá. Obama már 2009-ben jelezte, hogy még nem érdemli meg a díjat, azonban senki sem hallgatott rá.

Az amerikai Johns Hopkins Egyetem mellett működő Nemzetközi Politikáért Központ (CIP) új jelentése szerint az Obama-kormányzat bonyolította le az amerikai–szaúdi kapcsolatok 71 éves történetének legnagyobb összegű fegyverüzletét: 2009 óta 115 milliárd dollár értékben ajánlott fegyvereket és katonai felszerelést Rijádnak. William Hartung, a CIP programigazgatója szerint Obama 2009-es hivatalba lépése óta az amerikaiak mindent szállítottak: tankokat, támadó helikoptereket, föld-levegő rakétákat, rakétavédelmi rendszereket, hadihajókat. Ráadásul a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség a jemeni háborúban amerikai kazettás bombákat használ. A vérengzésnek – Obama hallgatólagos beleegyezésével – már több ezer civil halálos áldozata van, és arról sem szabad megfeledkezünk, hogy maga Szaúd-Arábia diktatúra, amely a saját lakosságát is terrorizálja. Mindez a jéghegy csúcsa, az amerikai külpolitika bűneiről vaskos könyveket írhatnánk tele. Ám ebből is látszik, hogy ha az euroatlanti eszme iránt elkötelezett politikusok és elemzők azt szeretnék, hogy Szlovákia lakosságának véleménye megváltozzon az Egyesült Államokról, először az Egyesült Államoknak kellene megváltoznia, az euroatlani propagandának e nélkül semmi értelme.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
országos tesztelés

Kérdések és válaszok az országos tesztelésről, az új szabályokról

hegymászó

Történelmi siker a K2-n

Komárom

Kihívások és megoldások a gyermekek fejlesztésében

Mecenzéf templom

Mecenzéfi mánták érdekes temploma

fülek városháza

Füleken négy mintavételi pont létrehozását tervezik a hétvégén

Nem kapnak teljes táppénzt az egészségügyi dolgozók

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.