Utazz

Valóra váltottuk olvasónk álmát

Hazatért nyereményútjáról Kovács Csaba. A jókai fiatalember az Új Szó Utazás Extra mellékletében megjelent kérdőívet töltötte ki, és a több mint ezer szelvény közül rá mosolygott a szerencse, ő volt az, aki másodmagával elutazhatott a Bubo utazási iroda által szervezett 15 napos ázsiai körutazásra. A nyertest hazatérése után kérdeztük élményeiről.
Szabó Laci

2018. március 19. 01:39

Hazatért nyereményútjáról Kovács Csaba. A jókai fiatalember az Új Szó Utazás Extra mellékletében megjelent kérdőívet töltötte ki, és a több mint  ezer szelvény közül rá mosolygott a szerencse, ő volt az, aki másodmagával elutazhatott a Bubo utazási iroda által szervezett 15 napos ázsiai körutazásra. A nyertest hazatérése után kérdeztük élményeiről.

 

Hogy fogadtad azt, hogy te nyerted meg a fődíjat?

Először el se akartam hinni, hogy ez igaz lehet, de aztán miután másnap megláttam az Új Szóban a nevem, akkor már elhittem, igaz, az az éjszaka álmatlanul telt, nagy volt az izgalom. Azt követően pedig már alig vártam, hogy elérkezzen az indulás napja, hogy testvéremmel – mert a fődíj két személyre szólt, és őt vittem magammal – elinduljunk felfedezni Ázsiát.

 

Terveztél ilyen utazást, vagy az Új Szó kérdőíve inspirált?

Thaiföld szerepelt a bakancslistámon, a következő években biztosan elmentem volna oda, de így, hogy sikerült megnyernem a fődíjat, ezzel egy nagy álmom vált valóra, és az út után pedig azt mondhatom, hogy Ázsia annyira elvarázsolt, hogy most már tudom, milyen az, szerelem első látásra – turisztikai értelemben.

Mesélj az első élményekről.

Az első élmény nekem a repülés volt, mivel egy fantasztikus légitársasággal, a világ legnagyobb utasszállítójával repültünk. Aztán a következő, amire emlékszem, hogy megcsapott a meleg és a magas páratartalom Bangkokban.

Melyik programpont tetszett a legjobban az utazás során, mi miért maradt emlékezetes?

Bangkok elvarázsolt – amit ott tapasztaltunk, az magával ragadt, ám a káosz ellenére mégis minden működött, valóban ez a barátságos káosz városa, ahogy annak idején az Új Szóban olvastam. Nagyon tetszett, hogy az utcán bárhol lehet enni, és nagyon finomakat, talán éppen az utcán ettem a legfinomabb helyi ételt – egy phad thai nevű tésztafélét. Elragadó volt a hatalmas tömeg, érdekes volt látni a végeláthatatlan dugókat. De meg kell említsem, hogy nemcsaka fővárost, de annak környékét is megnéztük, itt minden egyes emlékmű, templom, Buddhaszobor nagyon tetszett, és ha már a vallásnál tartunk, jó volt látni a barátságos, mosolygós buddhista embereket, nem hiába nevezik ezt a mosoly országának. Az úszó piac is nagyon tetszett, ez egy olyan programpont, ami nélkül nem teljes a thaiföldi kirándulás. Ezen a napon láttuk a filmből ismert Kwaihidat is.

A fővárost elhagyva következett a tengerparti rész, Krabin.

 Ez nemcsak a pihenésről, de a környék felfedezéséről is szólt, és ezeken a kirándulásokon szinte képeslapra illő látvánnyal találkoztunk. Felejthetetlen élmény.

A tengerparti pihenés után pedig Malajzia és Szingapúr következett. Ezekből az országokból mely képek, élmények azok, amelyek megmaradtak az emlékeidben?

Kuala Lumpurban egyértelműen a Petronasikertornyok azok, amelyek elvarázsolják az odalátogatót, Szingapúrban pedig meglepő volt számomra, hogy szerda ellenére olyan gazdag és zsúfolt volt az éjszakai élet, mint nálunk hétvégén. Nagyon modern város, a tisztasága, a rendezettsége mindenképpen példamutató.

Ha pár mondatban kellene összefoglalni az élményeket, úgy, hogy az egyben utazási tanács is, mit mondanál az olvasóknak?

DélkeletÁzsia egy hatalmas élmény, és mindenkinek nagyon ajánlom, hogy látogasson el oda. Magával ragad, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra barangolni fogok Thaiföld és a környék országaiban, városaiban, és újra megmártózunk a helyi tengerben. Fantasztikus ételek, barátságos emberek, soksok látnivaló, gyönyörű tengerpartok, és az a soksok számunkra ismeretlen, ám annál finomabb gyümölcs – kell ennél több?

Önnek ajánljuk

Taszítja a fiatalokat a politika

GALÉRIA: Pozsonyban ülésezett a MIDAS igazgatótanácsa

Trump azt állítja, soha nem adott utasítást Michael Cohennak törvényszegésre

„Mindenkinek van mániája”

Darabokra szedték a költségvetés-tervezetet Érsekújvárban

Ajándékcsomagokat kaptak a rászoruló családok Dunaszedahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?