Utazz

Turisztikai szórakoztató park lesz a Titanic másából

A XXI. századi Titanic-ot egy kínai folyón horgonyozzák le, és turistalátványosságot csinálnak belőle. A projekt hamarosan befejeződik. Már évekkel ezelőtt szó volt róla, hogy megépítik a világ leghíresebb hajójának mását, hol másutt mint Kínában, Daying megyében, viszonylag közel Szecsuánhoz.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 25. 13:57

A Qixing Energy Investment Group először 2014-ben jelentette be a hajó megépítését, ami 2016-ban el is kezdődött. Tavaly szeptember óta a Romandisea Titanic néven futó beruházás üteme felgyorsult. Az építés során teljes mértékben törekednek a korhűségre, még az eredeti hajó pontos méretének – 269 méter hosszú és 28 méter széles –megtartására is, de a kínai Titanic soha nem fog tengerre szállni, hanem egy folyón ringatózik majd – adja hírül a Telegraph.


A látogatók számára azonban így is páratlan élmény lesz sétálni a tökéletes másolatú belső terekben, beleértve a báltermet, a színházat, a kabinokat, vagy részt venni egy pompás banketten.  A hajómásolat a Romandisea Seven turisztikai cég tulajdona, valójában központi eleme egy új, komplex szórakoztató parknak, amely képes egyszerre akár 5000 turistát befogadni. Az üzemeltetők arra is törekednek, hogy a turistákat „lelki elégedettség” töltse el, ahogyan annak idején az utasok a hajón – egy ideig legalábbis. Sokan egy kis borzongásért jönnek, anélkül hogy félniük kellene egy végzetes tragédiától. (Turizmus)

Önnek ajánljuk

Taszítja a fiatalokat a politika

Bravúros döntetlennel esett ki a Vidi

GALÉRIA: Pozsonyban ülésezett a MIDAS igazgatótanácsa

Trump azt állítja, soha nem adott utasítást Michael Cohennak törvényszegésre

„Mindenkinek van mániája”

Ajándékcsomagokat kaptak a rászoruló családok Dunaszedahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?