Utazz

Dubaji képeslap - amit tudni kell, ha Dubajba utazik - Galéria

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Több beszámoló szerint a város már legalább 150 éve létezik. Az emirátus fő bevételei a turizmusból, az ingatlanértékesítésből, valamint a különféle pénzügyi szolgáltatásokból származnak.
Szabó Laci

2019. március 27. 01:47

- Fotó: shutterstock.com

A város hajdan a kereskedőket és a tengerészeket von­zotta, manapság leginkább kíváncsi turisták láto­gatnak ide. Dubaj néhány évtized alatt hatalmas változásokon ment keresztül a kőolajnak köszön­hetően. Hatalmas luxusvillák, fényűző szállodák, bevásárlóközpontok épültek fel pár hónap alatt, ultramodern metropolisszá formálva a várost. Dubajba látogatva érdemes felkeresni piacait. A Dubai Creek környékén található arany-, textil-és fűszerpiac óriási kínálattal bír. Itt található a világ egyik legdrágább hotele, az első hétcsilla­gos szálloda és a 828 méter magas Burdzs Kalifa torony is. 

Dubaj - amit tudni kell...

Ország: Egyesült Arab Emírségek

Lakosság száma (Dubaj): 2 502 715 fő

Pénznem: dirham (AED), 1 euró = 4,15 AED

Vízum: a szlovákiai állampolgárok vízum nélkül utazhatnak az országba és Dubajba, turista céllal, az tartózkodás nem haladhatja meg a 90 napot.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kalmár kisfiának ajánlotta álomgólját Vida Kristopher

Danko elszabadult, és mindenkit kiosztott

A péceli Ráday-kastély fájdalmas múltja

Párkány: sportnap kerékpártúrákkal és barangolással a Burda-hegységben

Vonat gázolt halálra egy 58 éves férfit

A vers mint szellemi kihívás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?