Utazz

Adományt kell fizetni a Fudzsira kirándulóknak

Idén nyártól a Fudzsira kirándulóktól is pénzadományt kérnek, nemcsak azoktól, akik a hegy csúcsára akarnak felmászni - jelentették be csütörtökön a helyi prefektúrák.
MTI

2019. március 12. 00:21

- Fotó: pixabay

Sizuoka és Jamamasi prefektúra, amelynek területén a 3776 méter magas hegy áll, a kirándulóktól kért fejenként 1000 jen (8 euró) adományt a környezetvédelemre és az UNESCO világörökségi helyszín kirándulóútjainak biztonságossá tételére akarják fordítani.
   

Most csak azoktól a felnőtt hegymászóktól kérik a hozzájárulást, akik a csúcs felé félúton létesített, autóval megközelíthető állomások egyikéből indulva akarnak feljutni a hegytetőre. Az új terv szerint nyártól az állomások mellett állítanának fel adománypontokat. Azoktól, akik csak az állomásokig kirándulnak, hogy élvezzék a kilátást, vásároljanak és egyenek, nem kérnek majd adományt, aki azonban tovább szeretne sétálni, annak fizetnie kell. 
   

Az új szabályozást március 19-én véglegesíti a két prefektúra, amely 2014 óta szed önkéntes beléptidíjat a Fudzsira látogatóktól. A Fudzsi 2013-ban került fel az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.
   

2018-ban Sizuoka prefektúrának 56,55 millió jenes (7,07 millió euró), Jamanasi prefektúrának pedig 87,79 millió jenes (11 millió eurós) bevétele volt a Fudzsi csúcsára készülő hegymászók adományaiból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?