Zúniga: Az ehhez hasonló esetek benne vannak a játékban

ÖSSZEÁLLÍTÁS„Azt mondta, nem érzi a lábát.” Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szövetségi kapitánya is nagyon megrémült, amikor a Kolumbia elleni meccs 88. percében Neymar a földön fekve ordított a fájdalomtól, miután Camillo Zúniga térddel találta el a brazil játékos hátát.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Azt mondta, nem érzi a lábát.” Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szövetségi kapitánya is nagyon megrémült, amikor a Kolumbia elleni meccs 88. percében Neymar a földön fekve ordított a fájdalomtól, miután Camillo Zúniga térddel találta el a brazil játékos hátát. Neymarnak a hátgerince ágyéki részének harmadik csigolyája törött el, de a brazil válogatott orvosa, Rodrigo Lasmar igyekezett megnyugtatni a közvéleményt: „A sérülés nem súlyos abban az értelemben, hogy nem kell műteni, de nem szabad mozgatnia azt a részét a testének, amíg fel nem épül.”

Így természetesen befejeződött a vb a Barca sztárja számára, aki 40-45 nap múlva térhet vissza a pályára. „Egy igazi sokk volt számomra látni a síró Neymart, amint a helikopter elviszi. Ő volt az a játékos, akivel azonosították a csapatunkat, mert egy olyan labdarúgó, aki a különbséget jelenti a mérkőzés folyamán” – jegyezte meg szomorúan Scolari.

„Nagyon nehéz pillanat volt, amikor közöltem vele, hogy vége a vb-jének, és láttam elérzékenyülni. Akkor nyugodott le, amikor elmondtam neki, hogy 22 évesen még rengeteg lehetőség van a karrierjében” – nyilatkozta José Luiz Runco, a brazil orvosi stáb tagja.

A sérülést okozó Zúniga igyekezett csillapítani a brazil szurkolók haragját. „Teljes szívemből sajnálom, hogy Neymar megsérült a mérkőzés közben, de úgy érzem, hogy az ehhez hasonló esetek benne vannak a játékban. Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem állt szándékomban sérülést okozni. Jobbulást kívánok Neked, Neymar! – tartalmazza a nyílt levél, amelyet a Kolumbiai Labdarúgó-szövetség honlapja tett közzé. – Azokhoz a csalódott brazil szurkolókhoz is szeretnék szólni, akik elveszítették legnagyobb kedvencüket. Osztozom fájdalmukban, és egész Kolumbia nevében köszönöm a támogatást, amelyet a torna hetei alatt kaptunk.”

A közösségi oldalakon azonban szinte folyamatosan érkeznek a kolumbiaihoz a halálos fenyegetések, sőt állítólag Brazíliában már többen megpróbálták élőben is szembesíteni a tettével Zúnigát.

A FIFA még vizsgálja az esetet. (nso, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?