Zsigárd után Gútán hajtanak

gutagasparovic

Gútára vándorol szombaton (kezdés: 11.00) a dél-szlovákiai amatőr fogathajtók  versenysorozata: a vízimalom mögötti Békavárban találkozik az idei negyedik verseny mezőnye. Mi várható?

„13 fogat várható, Magyarországról is jönnek, de kevesebben, mint egy hete, remélem, a Lószeretők Klubjából jóval többen leszünk. Mindenki megígérte, hogy rajthoz áll – derült ki Králik János házigazda lapunknak adott előzeteséből. – Döntő többségben a kettes fogatok lesznek, a szokásos akadályhajtásban és vadászhajtásban csapunk össze, lesz négy egyes fogat is a mezőnyben. Én is bakra ülök, akárcsak unokám, Telekes Ádám. Remélem, esőmentes, szép nap vár ránk, hiszen jó versenyre van kilátás, s közben a fák között megpihenhet mindenki, de az a legfontosabb, hogy balesetmentes legyen a versenyünk.”

Vasárnap Zsigárdon zajlott a sorozat harmadik felvonása. A kettes fogatok akadályhajtásában Lebics István, a Zalalövő és környéke LSE képviseletében nyert. „A legjobb ideje azonban Lószerető Klubunk vezetőjének, a feketenyéki Gasparovics Lászlónak volt, s mégsem ő lett az első, mert az egyik akadályvételnél rejtélyes módon leesett a labda, ami tíz hibaponttal járt, s összeredménye csak a harmadik helyre volt elegendő. A vadászhajtásban azonban legjobb hajtónk kárpótolta magát, ismét a legjobb időt érte el, és megszerezte a győzelmet is – mondta lapunknak Kolozsi János házigazda. – Jómagam végül nem indultam, mert egyik lovam még nem volt kész a versenyzésre, remélem, Gútán már bemutatkozhatunk. Hárman harcoltak az egyes fogatok mezőnyében: Pónyáék közül ismét az unoka, Alex került ki győztesen, a nagyapa, Vilmos és a szentpéteri Szabó Csaba előtt. Bíztam dél-szlovákiai hajtóink helytállásában, s köztük Vankó Imrében, az elmúlt év legjobbjában, de ez nem az ő versenye volt. Annak is örültem, hogy ranchunk képviseletében Győri Lőrinc vadászhajtásban elcsípte a harmadik helyet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?