Werner Lorant a DAC élén

Dunaszerdahely |

<p>A horvát Milan Djuricic után (aki csak pár héten át ült a kispadon) ismét külföldi edző, a német Werner Lorant irányítja az élvonalban újonc DAC labdarúgócsapatát. Az új tréner csütörtökön délelőtt írta alá a 2008/2009-es idény végéig szóló szerződését, majd a DAC-stadionban válaszolt az újságírók kérdéseire. A német szakemberen kívül még egy külföldi jelölttel tárgyaltak a klubvezetők, mégpedig a holland Ruud Krollal. Végül Werner Lorant lett a befutó.</p>

„Régóta ismerem őt, örülök, hogy sikerült megállapodnunk. Biztos, hogy nem a pénzért jött Dunaszerdahelyre“ - mondta Khashayar Mohseni klubelnök. Azt azonban nem árulta el a titokzatos iráni, mennyiért sikerült őt a Csallóközbe „igazolni“. „A szlovák élvonalnak szüksége van valami újra, más felfogású, német játékstílusra“ - tette hozzáAntalBarnabás klubalelnök.

Werner Lorant egy hete látta a DAC-B. Bystrica bajnokit (2:1), amelyet így értékelt: „A közönség fantasztikus volt, a találkozó viszont nem a legjobb...“ A 59 éves szakember szeret külföldön dolgozni, ezt bizonyítja, hogy Németországon kívül megfordult Törökországban, Cipruson és Iránban is.

„Hogy mikor fog az elképzeléseim szerint játszani a DAC? Már lehet, hogy most szombaton, a Dubnica otthonában. De félre a tréfát, két-három nap alatt nem lehet csodát tenni. Viszont elvárom a fiúktól, hogy teljes erőbedobással küzdjenek, a taktikai utasításokat betartva futballozzanak. Nálam az edzéseken sem lehet lazsálni! A játékosoknak élvezni kell a futballt, ellenkező esetben csak szenvednek a pályán. Főleg hazai közönség előtt támadó felfogásban szeretnénk játszani, azonban a védekezésről sem feledkezünk meg. Idegenben egy kicsit óvatosabban fogunk futballozni, szem előtt tartva az eredményességet. Ismerem a cseh-szlovák futballistákat, hiszen Münchenben edzettem őket. Azt is tudom, hogy a DAC csapatában nyolc nemzet labdarúgói találhatók, s egészen biztos, szót értek velük“ - nyilatkozta a német tréner.

Természetesen arról is szó esett, miért távozott egyik napról a másikra Milan Djuricic. Az iráni klubelnök ezúttal is kitérő választ adott: „Nagyon szépen kérem Önöket, hagyjuk már ezt, az újságírók által felfújt ügyet. Én csak megkérdeztem őt, miért került kispadra a két kameruni olimpiai válogatott labdarúgó. Utoljára mondom, senki, tehát én sem szóltam bele az összeállításba. Djuricic pedig váratlanul lemondott...“

Werner Lorant ezzel kapcsolatban határozottan kijelentette: „Lehet vitatkozni az összeállításról és a csapat teljesítményéről, a vezetők közül mindenki elmondhatja a véleményét, de a végső szó és a felelősség a tréneré. A másodedzők (Michal Kuruc, Radványi Miklós - a szerk. megj.) maradnak, meglátjuk, milyen lesz az együttműködés. Ha kell, menet közben változtatunk.“

NÉVJEGYKÁRTYA Név: Werner Lorant Született:1948. nov. 21. Játékos pályafutása: Dortmund, Schalke, Saarbrücken, Hannover, Essen, Frankfurt (1981-ben UEFA-kupát nyert); 325 mérkőzés a Bundesligában és 46 gól (19711993) Edzői pályafutása: 1860 München (tíz éven át, feljutás az élvonalba, ahol 2004-ben 4. lett), Fenerbahce (6. hely), Sivasspor (8. hely), Apoel Nikózia (2. hely), Sajpa Teherán, Unterhaching (Zsigárdi László)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?