Weiss: „Paraguay is legyőzhető"

<p>„Paraguay is legyőzhető, ha minden játékos csúcsteljesítményt nyújt. Hangsúlyozom, csúcsteljesítményt, tehát nem olyat, amilyet Új-Zéland ellen mutattak” – nyilatkozta Vladimír Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya csapata második vb-meccse előtt.</p>

A szlovák együttes csalódást keltett a vb legalacsonyabban jegyzett csapata, Új Zéland ellen. Szlovákia és Paraguay válogatottja még soha nem találkozott, a dél-amerikai iskolát azonban tavaly megismerhették Škrtelék: Chile Zsolnán barátságos mecscsen 2:1-re győzött.

„Most is hasonló mérkőzésre számítok. Semlegesítenünk kell a technikás paraguayi játékosokat, s abban kell bíznunk, hogy legalább egy kontrából betalálunk” – foglalta össze a várható szlovák taktikát Martin Škrtel, az együttes középhátvédje.
Az apró sérülések azonban megnehezíthetik Weissék dolgát: a térdsérülésből lábadozó Miroslav Stoch pénteken ugyan már a többiekkel edzett, de még érez fájdalmat, így játéka kérdéses, Vittek még az új-zélandiak elleni meccsen szenvedett kisebb izomhúzódást, Šesták pedig a hét folyamán gyors lefolyású vírusos fertőzésen esett át.

Zdeno Štrba szerint teljesen más mérkőzés várható, mint az Új-Zéland elleni: „Nem lehet kijelenteni, hogy az új-zélandiak a leggyengébbek a csoportban. Ezen a vb-n más kvartettekben is születtek furcsa eredmények. A paraguayiak a selejtezősorozatban a jó védelmükre építettek, de szerintem a csatársorukbanrejlikazerejük.” A brit Ladbrokes fogadóiroda szerint a dél-amerikaiak a találkozó esélyesei: győzelmük kétszeres pénzt ér, míg a szlovák sikerre négyszeres pénzt fizetnek. A legvalószínűbb eredmény a 0:1 és az 1:1, mindkettő hatszoros pénzt fizet, s ugyanekkora a szorzó arra is, hogy Lucas Barrios szerzi a találkozó első gólját.

Nyilatkozatok a meccs előtt
Vladimír Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya:
„A dél-amerikai csapatok közül a paraguayiak kapták a legkevesebb gólt a selejtezőkben, de a tizenhatos környékén néha lyukas a védelmük, ott próbálunk majd támadni. A paraguayiak is taktikázni fognak, nem akarnak majd kikapni, mert Új-Zéland ellen bíznak a győzelemben.”

Gerardo Martino, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya:
„Három pontot akarunk szerezni, nem fogunk számolgatni és arra hagyatkozni, hogy az utolsó meccsen legyőzzük ÚjZélandot. Három csatárt küldök pályára. Ha a selejtezőben Brazília ellen 4-3-3-as rendszerben játszottunk, nem látok okot rá, hogy Szlovákia ellen ne így álljunk fel.”

Stanislav Šesták, a szlovák válogatott csatára:
„A helyzetünk akkor se lenne más, ha Új-Zéland ellen nyertünk volna, a továbbjutáshoz így is, úgy is le kell győznünk egy erős ellenfelet. Ha Paraguay ellen bátran fogunk támadni, és egy kis szerencsénk is lesz, megnyerhetjük a meccset. Mi mindent megteszünk a sikerért.”

Nelson Haedo Valdez, a paraguayi válogatott csatára:
„Ismerem a Németországban futballozó szlovák játékosokat. Mindannyian gyors, tehetséges futballisták. Az ellentámadásaikra kell figyelnünk, mert azok nagyon veszélyesek. Az a legfontosabb, hogy a sorsunk a saját kezünkben van, s közel állunk a továbbjutáshoz.” (sita, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?