Weiss jegyzeteiben Németh is szerepel

Pozsony |

<p>Vladimír Weiss, a bajnok és kupagyőztes ligeti Artmedia 43 éves sikerkovácsa lett a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Szerződése egyelőre két évre szól, ünnepélyes aláírása pedig tegnap a média jelenlétében zajlott. Utána számos kérdésre válaszolt.</p>

Vladimír Weiss, a bajnok és kupagyőztes ligeti Artmedia 43 éves sikerkovácsa lett a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Szerződése egyelőre két évre szól, ünnepélyes aláírása pedig tegnap a média jelenlétében zajlott. Utána számos kérdésre válaszolt.

Milyen tervekkel és feltételekkel vállalta el a válogatott irányítását?
A szövetségi kapitány szerepköre a szakma csúcsa, de nagy felelősséggel jár. Boldogan mondtam igent a felkérésre, amit természetesen feltételekhez is kötöttem. Elengedhetetlen a kölcsönös bizalom, a közös munka és a szurkolók szimpátiája. Külföldi légiósainknak tudatosítaniuk kell, hogy honnan indultak, s hogy szülőhazájukat képviselik, amikor magukra öltik a címeres mezt. Nem akarok légvárakat építeni, de alázatos játékkal szeretnénk a lelátókra visszacsalogatni a szurkolókat. Célom, hogy a kassai, a nagyszombati, a zsolnai és a pozsonyi drukker is boldogan szurkoljon a válogatott sikereiért.

Egyszerre lesz szövetségi kapitány és az Artmedia szakvezetője?
Egyelőre igen. A Bajnokok Ligája selejtezőiben még biztosan én irányítom a bajnok együttest, utána pedig meglátjuk.

Milyen elképzelései vannak a válogatott összeállítása terén?
Nálam nem az életkor a döntő. Kizárólag a legjobb formát mutató játékosok kaphatnak meghívót. Elképzeléseim szerint idősebb vagy bizonyos okok miatt egy ideje elfeledett labdarúgóknak is szeretnék bizonyítási lehetőséget adni. Miroslav Karhan és Németh Szilárd is ebbe a csoportba tartozik, de a fiatalok mellett Samuel Slovákot is szívesen kipróbálnám. Biztos vagyok benne, hogy legjobbjaink nem gyengébbek, mint a cseh vagy a lengyel játékosok. Legkomolyabb lemaradásunk az infrastruktúra terén tapasztalható, de már itt is látni a fényt az alagút végén. Két-három éven belül nemzeti stadion fog állni a fővárosban, s több létesítményt is újjáépítenek.

Kocian ténykedése alatt jellemző volt, hogy az idegenlégiósok képtelenek a válogatott mérkőzéseken azt a formát hozni, melyet klubcsapataikban nyújtanak. Terveze valamit változtatni a probléma orvoslása érdekében?
Janko Kocian nagyon jó barátom, s mindent megtett a szlovák sikerekért. A játékosoknak viszont érezniük kell a támogatást, s azt, hogy nem a házukra meg a limuzinjaikra kíváncsi a közvélemény, hanem mindenki mellettük áll, s szurkol a csapatnak. Őszinte emberi kapcsolatokat kell kialakítanunk. Futball-filozófiámat, mely szerint mindenki pótolható, a válogatottban is szeretném alkalmazni. A játékosok pedig nem fognak üzengetni a médián keresztül.

A szakmai stábot is kialakította már?
Asszisztensem a válogatott kispadján is Michal Hipp marad, kapusedzőnek pedig Miroslav Mentelt kértem fel. A közelgő világbajnoki selejtezők előtt Stanislav Griga csehországi és Dušan Radolský lengyelországi információit is meghallgatom. Örülnék, ha Ľubo Moravčík, Stano Varga vagy Jozef Barmoš tudása is hozzásegítene a válogatott sikeres szerepléséhez. (Kovács Barnabás) A teljes interjú nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?