Weiss a DAC támadóját megelőzve lett a Fortuna Liga legjobbja

Krstovic

Ifjabbik Vladimír Weisst választották a 2022-es év legjobb játékosává a labdarúgó Fortuna Ligában. Az újságírók és szakértők szavazatai alapján összeállt az Év labdarúgója díj jelöltjeinek listája is.

Ifjabbik Weiss, a Slovan támadója a 92 szavazólapból 37-en került az első helyre a Fortuna Liga legjobbja-szavazáson. A 33 éves szlovák válogatott játékos Nikola Krstovicot, a DAC montenegrói gólvágóját és Martin Regálit, a rózsahegyiek azóta Belgiumba igazolt szélsőjét előzte meg a rangsorban. Weiss megvédte címét, hiszen a 2021-es évben is ő zsebelte be az elismerést, akkor Schäfer Andrást és Martin Škrtelt előzte meg.

„Vlado Weiss a szlovák élvonal kiemelkedő személyisége. Amióta hazatért, minden mérkőzésen vannak olyan megmozdulásai, amilyeneket csak a külföldi bajnokságokban szoktunk látni. Emiatt úgy gondolom, magától értetődő ez a végeredményˮ – fogalmazott Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke a pozsonyi sajtótájékoztatón. Érdekesség, hogy a top 10-ben csak Krstovic képviseli a DAC-ot, míg a legjobb húszba Kalmár Zsolt és Samuel Petráš fért be a sárga-kékek csapatából.

Szerdán nyilvánosságra hozták azt is, melyik tíz játékost jelölték a 2022-es év focistája díjra Szlovákiában. A névsor nem tartalmaz különösebb meglepetést: Weiss ebben a kategóriában is képviselteti magát, rajta kívül pedig Dúbravka, Hamšík, Hancko, Hrošovský, Kucka, Lobotka, Šatka, Škriniar, Valjent és Weiss esélyes a díjra.

Érdekes

Jelöltek és díjazottak

Az év férfi focistája – jelöltek: Dúbravka (Newcastle), Hamšík (Trabzonspor), Hancko (Feyenoord), Hrošovský (Genk), Kucka (Slovan), Lobotka (Napoli), Šatka (Lech Poznan), Škriniar (Inter), Valjent (Mallorca), ifj. Weiss (Slovan)

A Fortuna Liga legjobbja – végeredmény: 1. ifj. Weiss (Slovan), 2. Krstovic (DAC), 3. Regáli (Ružomberok/Kortrijk)

Peter Dubovský-díj – jelöltek: Kaprálik (Žilina), Kóša (Trnava), Obert (Cagliari), Strelec (Spezia), Suslov (Groningen)

Az év edzője – jelöltek: Gašparík (Trnava), Guľa (DAC), Staňo (Wisla Plock), Struhár (Ružomberok), id. Weiss (Slovan)

Milan Škriniar, az Inter védője az elmúlt három évben megnyerte az ankétot, ezúttal viszont távolról sem olyan egyértelmű a sikere, hiszen Stanislav Lobotka kiváló szezont fut, és kihagyhatatlan eleme a Serie A-t magabiztosan vezető Napoli középpályájának.

Annyit előzetesen tudni lehet, hogy a kategória első két helyezettje között szoros volt a verseny. A győztest március 20-án, a szenci Hotel Senecben rendezett gálán hirdetik ki. A rendezvényen az év edzőjét, az év legjobb 21 év alatti játékosát (Peter Dubovský-díj) és az év női labdarúgóját is díjazzák. Az edzők között esélyes a győzelemre Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője is, aki Michal Gašparíkkal, idősebb Vladimír Weisszel, Peter Struhárral és Pavol Staňóval együtt szerepel a jelöltek között. A top 5-ből éppen csak lemaradt a Puskás Akadémiát irányító Hornyák Zsolt.

A jubileumi, 30. ankét története során első ízben került teljes egészében a szövetség égisze alá. Újdonságnak számított, hogy ezúttal egyes korábbi válogatott játékosok, korábbi jelöltek és aktuális szövetségi edzők is szavazhattak. A média képviselői közül csak a szövetség által kiválasztott személyek voksoltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?