Weiser fejese aranyat ért

Németország nyerte a lengyelországi U21-es foci-Eb-t, miután a krakkói döntőben 1:0-ra legyőzte az addig százszázalékos spanyol válogatottat.

Németország nyerte a lengyelországi U21-es foci-Eb-t, miután a krakkói döntőben 1:0-ra legyőzte az addig százszázalékos spanyol válogatottat. A sorsdöntő gólt Mitchell Weiser, a berlini Hertha középpályása fejelte.

Kiválóan kezdtek a németek, ezzel alaposan meglepték a favorizált spanyolokat, akik a döntőig mind a négy mérkőzésüket megnyerték. A meccs elején Meyer fejese a kapufán csattant, majd Gnabry puskázott el két ziccert. A 40. percben Toljan beadása után Weiser parádés fejessel Arrizabalagu kapujába talált. A szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a spanyolok, Saúl Níguez lövését a jól védő Pollersbeck hárította. A németek szorosan őrizték ellenfelük kulcsembereit, a Real Madridban játszó Asensiót, a Barcelonához visszatérő Deulofeut, valamint az Atlético Madrid csillagát, Saúl Níguezt, de emellett gyors kontrákat is vezettek. Stefan Kuntz védencei a hajrában taktikusan futballoztak, és megérdemelten nyertek. A németek 2009 után másodszor lettek aranyérmesek.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke megváltoztatta az eddigi szokásokat, így a trófeákat és az érmeket már nem a VIP-páholyban, hanem a pályán adják át. A szlovén sportvezetőt nem zavarta, hogy az ünnepélyes aktus végig zuhogó esőben zajlott, és bőrig ázva hagyta el a pályát. Rendkívül csalódottak voltak a spanyolok, az éremátadás után azonnal levették a nyakukból a medált. Nem így a németek, akik a szakadó eső ellenére sokáig ünnepeltek. Saúl Níguez számára is csak enyhe vigasz, hogy öt találattal ő lett a gólkirály, honfitársa, Dani Ceballos (Real Betis) pedig az Eb legjobb játékosa.

„Taktikailag jól felkészültünk a fináléra, védenceim bátran és jól futballoztak az esélyesebbnek tartott spanyolok ellen. Nagyon boldog vagyok” – mondta a döntő után Stefan Kuntz, a német válogatott 54 esztendős szakvezetője, aki az 1996-os angliai Eb-n aranyérmet nyert a Nationalelffel.

„Az első félidőben csak szenvedtünk, nem tudtuk megtartani a labdát, láttam, hogy játékosaim nem találják a ritmust. Szomorú vagyok, hogy éppen a döntőben kaptunk ki” – szögezte le Albert Celades, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

A szlovák válogatott ötödikként zárta a kontinensviadalt, és a klubváltás előtt álló Milan Škriniar bekerült az Eb szakértők által összeállított álomcsapatába, amelyben hat német, három spanyol és egy olasz futballista kapott helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?