Vůjtek- és Šatan-interjú a szerdai Új Szóban

<p>Vladimír Vůjtek igyekszik a helyén kezelni azt a tényt, hogy jelen pillanatban ő a legnépszerűbb cseh Szlovákiában.</p>

Voltak sejtései arról, mi várja őt és védenceit Pozsonyban, de a több tízezres fogadtatás minden elképzelését felülmúlta. Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a diadalmas hazatérést követően mosolyogva állt a sajtó rendelkezésére.

Hatvanöt évesen debütált edzőként a világbajnokságon. Soha rosszabb bemutatkozást!

Mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentráltunk. Néhány meccsen nagyon jól ment a játék, néhányon kevésbé, a fehéroroszok elleni siker kivételével mindig szoros meccseken győztünk. De a csapat közben formálódott, s amikor bejutottunk a negyeddöntőbe, minden nyomás lehullott rólunk, s megvertük a nagyon erős Kanadát és a szintén nagyon erős Csehországot.

A szövetségi kapitány mellett a válogatott egyik kiválóságával, Miroslav Šatannal is sikerült interjút készítenünk!

***

Tizenkét éve csalódottan vette át a világbajnoki ezüstérmet, most viszont már közvetlenül a döntő után tudott mosolyogni. Miroslav Šatan negyedik vb-érmét szerezte a szlovák jégkorong-válogatottal, s a diadalmas hazatérést követően fáradtan is készségesen válaszolt a sajtó kérdéseire.

Pozsonyban több tízezer ember fogadta önöket. Hogyan élte meg az ünnelpést?

Gyönyörű volt. A vb előtt kevesen hittek bennünk, én is azt hangsúlyoztam, hogy szerényen kell mennünk a tornára. A fő célunk az volt, hogy kiharcoljuk az olimpiai részvételt, s ez sikerült is. Meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtottunk, s ezáltal az önbizalmunk is megnőtt. Örülünk, hogy végül ezüstéremmel térhettünk haza. Már a reptéren sokan voltak, s aztán végig, egész úton a belvárosig rengeteg szurkoló integetett a buszunknak. Fantasztikus volt látni, mennyire örülnek az emberek. Leggyakrabban azt skandálták, köszönjük. Erre csak azt mondhatom: nincs mit. Számunkra is öröm, hogy ez a vb ilyen jól sikerült.

Az interjúkat a szerdai Új Szó sportrovatában olvashatják!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?