Volt esély a győzelemre

Régen volt már ilyen csend a Nemzeti Teniszközpont sajtóközpontjában, mint a Szlovákia–Belgium összecsapás után. Ugyanabban a teremben, ahol egy éve csapata döntőbeli esélyeit elemezgette, Miloš Mečíř most a Világcsoporttól búcsúzó együttes kapitányaként válaszolgatott a kérdésekre.

A Világcsoporttól búcsúzó együttes kapitányaként válaszolgatottTASR-felvételHogyan jellemezné egy mondattal az elmúlt teniszhétvégét?

Nagyszerű teniszt, élvezetes meccseket láthattunk, sajnos, a végén mi szomorkodtunk.

Dominik Hrbatý arról beszélt, új szikrára lenne szüksége. Önben van még energia tovább vezetni a Davis-kupa-csapatot?

Amennyiben a szövetségtől lehetőséget kapok, nagyon szívesen folytatom. Szép látni, hogyan alakul, változik egy csapat. Kapitánykodásom alatt már a harmadik garnitúra cserélődik ki. Jólesik figyelni, ahogy a fiúk fejlődnek, hogy a tanácsaimat megfogadják, és esetleg a profi tornákon is hasznukat veszik. Másrészt mindig elszomorodom, amikor valaki közülük abbahagyja a játékot.

Hrbatý azt is felvetette, Pozsonyon kívül kellene rendezni a következő hazai mérkőzéseket.

Már most is mérlegeltünk, ne a kassai Steel Arena adjon-e otthont a találkozónak. Csalódott voltam, hogy félig üres lelátók előtt játszottunk. Úgy néz ki, a fővárosi közönség már el van kényeztetve, a belgák nem elég attraktívak a számára. Ráadásul Pozsonyban sok a zavaró tényező, a fiúk otthon laknak, intézik az ügyeiket. Tényleg megfontolandó ez a javaslat.

Kiesett az együttes a Világcsoportból. Utólag nem csinált volna valamit másképp? Például most is úgy látja, hogy Mertiňák jó választás volt a pénteki egyesre?

Most már úgysem lehet ezen változtatni, úgyhogy nem is rovom ezt fel magamnak. Vasárnap már Lukáš Lackóval számoltam. Ha Dominik nyert volna, lehet, hogy lett volna esélye.

A csapatot jelenleg egy ember alkotja, de Dominik ezúttal nem volt olyan formában, amit megszokhattunk tőle.

Senki sem perpetuum mobile! Két nap alatt tíz szettet lejátszani nagyon nagy teljesítmény. És a vereségében elsősorban az játszott szerepet, hogy Rochus semmi teret nem hagyott neki. Nem lehet állandóan százötven százalékra teljesíteni. Azt is láthatta mindenki, hogy bár csapatunk még csak alakulóban van, reális esélyünk volt a győzelemre, s így a bentmaradásra. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?