Volt egy csapat, lesz feltámadás?

nagykeszi
Nagykeszi |

Az őszi idényt kilencedikként záró nagykeszi FK Activ kilépett a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjából, így tavasszal felnőtt labdarúgás nélkül maradnak a közel ezer lakosú csallóközi település szurkolói.

„Jó napot kívánok, szeretnék egy focicsapatot alakítani. Húszévesként ezzel az elgondolással léptem be 2004-ben a Komáromi Területi Labdarúgó-szövetség irodájába. Az akkori titkár, Anton Litva meghökkenéssel fogadta bejelentésemet, ám azon melegében körvonalazta a teendőket. Rövid időn belül Prémium név alatt kreáltam egy klubot, négy év elteltével azonban fásulttá vált a társaság. Lépnem kellett, és 2008-ban létrehoztam a komáromi FK Activ egyesületet” – indította beszélgetésünket Mihalička Róbert, a nagykeszi FK Activ ambiciózus klubelnöke.

Jóformán minden sikerült
A játékosok állandóan cserélődtek, de a szurkolók mindvégig hűségesek maradtak hozzájuk. A csapat szerepelt a területi bajnokság VI. és VII. ligájában is, a legmarkánsabb fordulat aztán a 2016/2017-es szezonban következett be, amikor a mindeközben Nagykeszire költözött gárda tarolt a területi VI. liga mezőnyében, 120:19-es gólaránnyal büszkélkedhetett, és a sorsdöntő perbeteiek elleni megmérettetést ötszáz néző tekintette meg. Az ezt követő két idényben pedig az V. liga középmezőnyében végeztek. Olyan kaliberű labdarúgókkal, mint az Ekelről érkezett Turza Ronalddal, Inczédi Mátéval, Horváth Lajossal és a komáromi KFC-t erősítő Küthy Róberttel.

Gondok és kérdőjelek
„15 év odaadó, türelmes, lelkes és precíz munka után pénzhiány miatt kénytelenek voltunk bedobni a törülközőt. A játékosok nagy része teljesíthetetlen követelményekkel rukkolt elő, őket most féléves kölcsönjátékra engedtük el. Néhány klub végeláthatatlan anyagi összegekkel képes elcsábítani a labdarúgókat, ami feltételezhetően a labdarúgás rovására megy. Egy percet sem sajnálok, amit a fociért tettem. Háromszor lettünk járási bajnokok, négy idényen át szerepeltünk az V. ligában, három ízben elhódítottuk a területi szövetség elnökének serlegét, öt alkalommal bekapcsolódtunk a Szlovák Kupa küzdelemsorozatába, számos barátságos mérkőzést játszottunk magyarországi, lengyelországi és ausztriai ellenfelekkel. A járási futballélet legfiatalabb klubjától ez nem semmi. A hosszú évek során nagy segítségemre volt Zdenko Kršteňanský edző barátom. Két diákcsapatunk a IV. ligában folytatja a sikeres szereplését, rajtuk kívül a kezdők is megmérettetik tudásukat a járási bajnokságban. Ők a jövő biztosítékai. Én pedig minden erőmmel azon leszek, hogy a felnőttcsapat mihamarabb újra összeálljon” – nyomatékosította gondolatait a sikerorientált klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?