Vízilabda Eb: bronzérmes a magyar női válogatott

Malaga |

<p><span class="ld">Harmadik lett a spanyolországi Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott, miután a szombat esti bronzmérkőzésen 9-6-ra legyőzte Olaszország nemzeti együttesét. <br /></span></p>

A 3. helyért: Magyarország-Olaszország 9-6 (1-2, 2-2, 2-1, 4-1)

góldobók: Valkay Á., Drávucz, Pelle 2-2, Primász, Zantleitner, Kisteleki 1-1, illetve Bosurgi 3, Miceli, Zanchi, Ragusa 1-1.

A csoportmeccsen egymással játszott 4-4 után ezúttal már nem lehetett döntetlen. A legutóbbi, 2006-os Eb-n ezüstérmes, olimpiai bajnoki címvédő olaszok és a két éve, Belgrádban bronzérmes, 2005-ben világbajnok magyarok is vehemensen kezdtek, de kölcsönösen hibáztak is, míg nem a nyitónegyed közepén Pelle Anikó előnyből a jobb felső sarokba lőtt (1-0). Szinte rögtön ezután azonban olasz gólöröm következett előbb Martina Micelinek, majd Manuela Zanchinak köszönhetően (1-2).

A folytatás egyenlítést hozott Valkay Ágnes jóvoltából, viszont az itáliai emberelőny is eredményesen zárult: Silvia Bosurgi bizonyult biztos kezű befejező embernek (2-3). Ahogyan Primász Ágnes is, a nagyszünetre azonban mégis a taljánok vonulhattak előnnyel, miután Bosurgi büntetőből pontosan pattintott (3-4).

Ugyanő a harmadik negyed villámgyorsan megítélt olasz előnyéből szerezte az újabb találatot (3-5), először vezetett kettővel a rivális. Sovány vigasz, hogy teljes létszámnál az olaszok sem tudtak mit kezdeni akciókkal, ám a 6 az 5 elleni játékban pontosabban lőttek, mint a lehetőségeiket bőkezűen eltékozoló magyarok. Üdítő kivételként a megúszó Zantleitner Krisztina csavarral, akciógóllal gyarapította az eredményjelzőre felírandó magyar nevek számát, a játékrész zárómomentumaként pedig Drávucz Rita fórból volt eredményes, sikerült az egyenlítés (5-5).

Az utolsó nyolc perc első percében azonban már megint ott volt az előny, Cinzia Ragusa révén (5-6), de feledtette a magyar bosszúságot Valkay parádés ejtése (6-6), majd sikerült fordítani: Drávucz süllyesztette el a kapust, mielőtt a hálóba lőtt (7-6). A sokadik kiállítást kapó olaszok 3 perccel a vége előtt rontottak, a magyar fórt viszont Kisteleki Dóra remek lövőcsel után gólra váltotta, s Pelle is bebombázta a megítélt büntetőt, 9-6-ra elhúzott Godova Gábor csapata. Amely előnyét megőrizve győzött és bronzéremmel utazhat haza az Eb-ről.

"Óvatosabban kezdtünk, miközben az olaszok nagyon is agresszívan védekeztek. Ez meglepett bennünket, pedig nem kellett volna meglepődnünk. Amikor aztán felpörögtünk, kiegyensúlyozottá vált a mérkőzés, sőt, volt plusz erő bennünk, hogy újítsunk, s el tudtunk lépni tőlük. Nagyon örülök ennek az Eb-bronznak, maga a torna pedig jól szolgálta az olimpiai felkészülésünket, amit most győztes meccsel a hátunk mögött, nyugodtabb lélekkel folytathatunk tovább." - mondta a mérkőzés után Godova Gábor szövetségi kapitány.A női Európa-bajnokság sorrendje az esti aranymeccs előtt: 3. Magyarország, 4. Olaszország, 5. Hollandia, 6. Görögország, 7. Németország, 8. Franciaország. (MTI)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?