Vizes vb - Hosszú csúccsal melegített, Kapás rekorddal döntős, Cseh elődöntős

Barcelona |

<div>Mindhárom magyar remekelt a barcelonai vizes vb úszóprogramjának hétfői selejtezőiben: Hosszú Katinka parádés országos csúccsal rukkolt ki 100 méter háton, a férfiak hasonló számában Cseh László a nyolcadik idővel került be a legjobb 16-ot felvonultató esti elődöntőbe, míg a női medencés maratonin, vagyis 1500 gyorson Kapás Boglárka - akárcsak 400-on - nagy magyar rekordddal biztosította helyét a keddi döntőben.</div><div>&nbsp;</div>

A világ- és Európa-bajnok Hosszú a számára tulajdonképpen ismeretlen területnek számító versenyszámban - mivel háton még soha nem indult világviadalon - az április 25-én, Dublinban, az ír nemzetközi bajnokságon elért 1:00.24 perces magyar rekordját javította meg jelentősen a matinés próbán, 59.40 másodperccel csapva a célba. Teljesítménye a teljes mezőnyben a második legjobb volt, ezzel együtt nem indul el a szám elődöntőjében.    
"Ha a 200 vegyes döntője után lenne, akkor vállalnám, de mivel előtte rendezik, nem kockáztatok" - nyilatkozta az MTI-nek a selejtezőt követően. 
Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és többszörös Eb-győztes Cseh László 100 méter háton mutatkozott be a katalán fővárosban, biztató alakítással.    
"Idén alig úsztam ezen a távon, s bár 54 másodpercen belüli időt terveztem, az 54.06 sem rossz, s kezdetnek, a világbajnoki ráhangolódásnak teljesen megfelelt - mondta. - A délelőtti úszásom a nyolcadik pozíciót érte, este igyekszem még jobban úszni, hogy döntős legyek."   
A Barcelonában a vasárnapi nyitányon 400 m gyorson vb-ötödik Kapás Boglárka, akinek a 800-as táv az igazi erőssége, hétfőn 1500 m gyorson szállt medencébe, s úszott ismét kiválóan, igazi csattanóval zárva le a piros-fehér-zöld színek képviselőinek hétfői selejtezős sorozatát. A nyitónaphoz hasonlatosan a másfél kilométeres számban is országos csúcsot produkált, s az ötödik idővel jutott be a kedd esti fináléba. A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok korábbi egyéni legjobbját csaknem 13 (!) másodperccel megjavítva 16:02.58-ra módosította az előző honi rekordot, amelyet 16:10.04-gyel Risztov Éva tartott a tavalyi debreceni Eb, napra pontosan május 26-a óta.   
"Ahhoz képest, hogy a fő számom a 800, a 400 után 1500-on is nagyon jól ment az úszás, és már a második országos csúcsomat értem el. Remélem, a holnapi döntő is jól sikerül... - nyilatkozta Kapás.   
A hétfő esti programban Cseh a 100 hát elődöntőjében lesz érdekelt, míg Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna a 200 méter vegyes fináléjában úszik.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?