Visszavágna a nagymihályiaknak a DAC

Dac-Michalovce

A labdarúgó Fortuna Liga 96 nap után indul újra a rájátszás első fordulójával. Szombat este (20.00) a DAC hazai pályán fogadja a nagymihályiak csapatát. Ez lesz a június 1-én kinevezett Bernd Storck első tétmérkőzése a dunaszerdahelyiek kispadján. 
 

Mozgalmas hónapokon van túl a DAC csapata, nem elég, hogy a koronavírus-járvány miatt több mint három hónapos kényszerszünetre kellett vonulnia a csapatnak, de a portugál edzőtől, Hélder Cristovaótól is megváltak a sárga-kékek. A helyére pedig az a Bernd Storck érkezett, aki 2016-ban, 44 év után Európa-bajnokságra vezette a magyar válogatottat. A német szakembernek sérülés miatt Németh Krisztián, Dusan Lalatovics, Andrija Balic, Lukáš Čmelík és Ricardo Philips sem áll a rendelkezésére. Ennek ellenére már a múlt vasárnapi felkészülési mérkőzés után, ahol a DAC kerete kevert összeállításban egymás ellen lépett pályára, azt nyilatkozta Storck, hogy a kezdőcsapat már összeállt a fejében. „A kezdőcsapat egy héttel a bajnoki rajt előtt már többé-kevésbé összeállt a fejemben, ugyanúgy a játékstílus, de a futballistáknak még hozzá kell szokniuk, hiszen ez egy nagy változás a számukra. Ha aktív futballt praktizál a csapat, akkor a játékosoknak nagyon oda kell figyelniük a pályán. Változás lesz számukra az is, hogy labdavesztéskor ne húzódjanak vissza, hanem igyekezzenek szervezetten visszaszerezni a labdát.” 


A két csapat 14-szer találkozott már egymással, ezeken 9 győzelem, két döntetlen és három vereség a DAC mérlege. Utoljára novemberben játszottak egymás ellen a bajnokságban, akkor a Michalovce hazai pályán 5:0-s vereséget mért a DAC-ra. Ez a nagyarányú fiaskó nem múlt el nyom nélkül a játékosokban, ahogyan erre a csapat és a magyar válogatott középpályása, Vida Máté is utalt: „Minden meccsben kell keresni valamilyen kihívást. Most nekünk abban kell megtalálnunk, hogy az ő pályájukon csúfos vereséget szenvedtünk. Meg kell mutatnunk nekik, hogy hasonlóra mi is képesek vagyunk. Új edző van, első meccs lesz hosszú kihagyás után. Biztos, hogy nehéz lesz, nem lesz zökkenőmentes, de mindenkinek van mit bizonyítani. Hiszen nem nyertünk már öt bajnoki óta. Bátor támadófocit szeretnénk játszani.”


Kalmár Zsolt, a hazaiak csapatkapitánya is emlékszik rá, ugyanakkor kiemelte, hogy leginkább a saját játékukkal kell foglalkozniuk a mai meccsen. „Biztosan van miért visszavágnunk nekik, de mi a saját játékunkat akarjuk játszani, és győzni szeretnénk. Ha ez megvan, akkor még nagyobb önbizalommal készülhetünk a jövő hétközi kupameccsre. Mindenképpen egy nehéz összecsapásra számítok, hiszen a Nagymihály mindig is egy kellemetlen ellenfél volt számunkra. Zártan védekeznek, jól szűkítik a területeket, de ezért bízom abban, hogy kellőképpen kreatívak leszünk a védelmük feltörésében.” 
A DAC csapata a harmadik, még Európa-liga-selejtezőt érő helyről fut neki a rájátszásnak. Hátránya a második helyen álló zsolnaiakkal szemben hét pont. A Michalovce az 5. helyről várja a folytatást, nyolc pontra van lemaradva a dunaszerdahelyiektől. ⋌(mgy, dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?