Visszavágna a DAC a Spartaknak, őszi nézőcsúcs lehet a MOL Arénában

dac

Szombaton 15 órakor a DAC a nagyszombati Spartakot fogadja a MOL Arénában, a labdarúgó Fortuna Liga 15. fordulójának mérkőzésén. A sárga-kékek egy győzelemmel megerősíthetik második helyüket a tabellán.

Minidöntő a második helyért – így harangozta be a nagyszombatiak elleni kerületi rangadót Kalmár Zsolt csapatkapitány a DAC múlt vasárnapi, besztercebányai 3:1-es győzelme után. A sárga-kékek jelenleg egy ponttal előzik meg a Spartakot, tehát egy szombati győzelemmel leszakíthatják magukról a kerületi riválist.

Itt a lehetőség

Dunaszerdahelyen joggal várják bizakodva az őszi szezon talán legfontosabb mérkőzését, hiszen a csapat a bajnokságban immár augusztus óta veretlen, az impozáns Fortuna ligás szereplést (5 győzelem, 3 döntetlen) mindössze a váratlan homonnai kupavereség árnyékolja be.

„Itt a lehetőség a visszavágásra – fogalmazott Yhoan Andzouana, a DAC kongói légiósa a klubhonlapnak, utalva arra, hogy a sárga-kékek augusztusban 3:1-re kikaptak Nagyszombatban, a két csapat első szezonbeli meccsén. – Ugyanazzal a mentalitással kell pályára lépnünk, mint a legutóbbi összecsapásokon, függetlenül attól, hogy a nagyszombatiak vagy esetleg más az ellenfél. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, meccsről meccsre haladunk, nem tekintünk túlságosan előre. Szombaton otthon kell tartanunk a három pontot a rangadón – tette hozzá az idei szezonban szélsőből balhátvéddé avan- zsált Andzouana.

A rangadón minden bizonnyal megdől a MOL Aréna őszi nézőcsúcsa – egy hónapja 5032-en voltak a zsolnaiak elleni bajnokin, szombaton ez a szám hatossal vagy akár hetessel is kezdődhet. „Nagyon örülünk ennek. Minden szurkoló, aki kijön a stadionba buzdítani minket, nagyon fontos nekünk” – mondta Adrián Guľa vezetőedző a mérkőzés előtt. A tréner elárulta, sérülés miatt Káčer, Fazlagic és Szánthó játéka is kérdéses.

A dunaszerdahelyiek nem csak az augusztusi vereséget próbálják majd feledtetni, az egymás elleni közelmúltbeli mérlegen is van mit javítaniuk: a tavalyi szezon négy összecsapásból egyet sem tudtak megnyerni a sárga-kékek, így a DAC-szurkolók már másfél éve várnak a Spartak elleni sikerre.

Készülnek Krstovicra

Szombaton a nagyszombatiak soraiban több ismerős arcot is felfedezhetnek a DAC-szimpatizánsok, hiszen korábban Vantruba, Koštrna, Taiwo és Iván is szerepelt sárga-kékben. „Tudjuk, mit akarunk játszani Dunaszerdahelyen, hogy mik az ellenfél erős oldalai, aprólékosan kielemeztük őket. Külön fókuszáltunk Krstovicra is, de persze nem csak róla fog szólni a meccsˮ – árulta el a nagyszombatiak videóelemzőjeként dolgozó Prisztács Tamás a Spartak honlapjának.

A találkozót a Voyo élőben közvetíti, a mérkőzésen az az Ivan Kružliak fújja a sípot, aki hétközben a Bayern München–Inter BL-találkozót vezette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?