Visszatértek a DAC férfi-kézilabdázói az I. ligába

DAC kézi
Dunaszerdahely |

Hogy a szlovákiai I. ligás kézilabdazás ne maradjon dunaszerdahelyi csapat nélkül, a MOL Ligába feljutott nők „helyett” a férfiak mezőnyébe érkezett vissza a DAC, tarsolyában a megyei bajnoki címmel. Az okokról, a keretről és a célokról beszélgettünk Kiss Bencével, a csapat egyik szélsőjével beszélgettünk.

Miért döntöttek úgy, hogy visszatérnek a szlovákiai bajnokságba?

Két évet töltöttünk el a Győr–Moson–Sopron megyei bajnokságban, hogy a lényegében újjáalakult csapat felkészüljön a szlovák 1. ligára. A tavalyi megnyert szezon után döntöttünk úgy, itt az ideje, hogy visszatérjünk a szlovák bajnokságba, és erősebb csapatokkal is összemérjük az erőnket, illetve azért is, mert a szlovák bajnokságban több lehetőségünk van a fejlődésre.

Milyen változás volt a nyáron a csapatban?

A keretet nagyjából fele-fele arányban alkotják fiatal és idősebb játékosok, a két korosztály szépen kiegészíti egymást. A csapatba többen is visszatértek a tavalyi, illetve az idei bajnokság előtt is, így jelenleg 17-en vagyunk játékra készen. Sajnos többen sérülésekkel küszködnek, de reméljük, hogy ők is minél hamarabb visszatérnek a pályára. Az egyik legnagyobb változás a Magyarországon eltöltött második évünk előtt jött, amikor új edző érkezett a csapathoz Pogány Dávid személyében, aki ez előtt megfordult az érsekújvári és az eperjesi csapatban is és a válogatottban is bemutatkozott. Ő egy új löketet adott az akkor eléggé szenvedő csapatnak, és azóta nagyon sokat fejlődtünk.

Milyen célokkal vágtak neki a szlovák I. ligának?

A célunk ebben az évben a tisztes helytállás. A bajnoki címre gondolni még eléggé korai, egyenlőre megpróbáljuk megnyerni a mondhatni kötelezőnek számító mérkőzéseket, miközben jó teljesítményt nyújtunk a jobb csapatok ellen. A középmezőnyben végezni siker lenne, és örülnénk neki, ha összejönne.

A bajnokság 1. fordulójában 32.22-re kikaptak hazai pályán a turócszentmártoniaktól. Hogyan látta a mérkőzést?

A Martin elleni mérkőzősen még lehetett látni, hogy ez csak a bajnokság eleje. 45 percig tudtuk tartani velük a lépést, de sajnos az utolsó negyed órára elfogyott a koncentráció, így 10 gólos vereséget szenvedtünk. A mérkőzés sokkal jobban is végződhetett volna, a győzelem simán benne volt a pakliban, de előjött a fegyelmetlenség, sok helyzet kimaradt és ez megbosszulta magát. A következő mérkőzésekre megpróbáljuk ezeket a hibákat kiküszöbölni, és jobb teljesítményt nyújtani, hogy a következő meccseket győzelemmel tudjuk befejezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?