Virág élt az esélyével

Róma. Virág Lajos révén egy kvótát szerzett a háromtagú magyar csapat, amely ezzel a minimálisan kitűzött célt teljesítette a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtezőjén, Rómában.
„A cél nem változott, szeretnénk minden súlycsoportban ott lenni Pekingben.

Róma. Virág Lajos révén egy kvótát szerzett a háromtagú magyar csapat, amely ezzel a minimálisan kitűzött célt teljesítette a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtezőjén, Rómában.

„A cél nem változott, szeretnénk minden súlycsoportban ott lenni Pekingben. Virág kvótájának természetesen nagyon örülök. Neki úgy sikerült a kvalifikáció, hogy most kapott rá először esélyt, amivel remekül élt – kezdte értékelését Struhács György magyar szövetségi kapitány. – Lajos fejben nagyon erős, nála korábban is inkább erőnléti problémák akadtak, aminek egyebek között a sok sérülés volt az oka.” Kliment László (60 kg) és Módos Péter (55 kg) viszont a vert mezőnyben végzett. Virág előtt a tavalyi vb-n Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) is kvótát érő helyen végzett.

Bátky Attilának csupán egy hajszál hiányzott az olimpiai szereplés kiharcolásához. A 35 esztendős szlovákiai birkózó, miután a 84 kg-osok mezőnyében a vigaszágra került, sorra győzte le vetélytársait. A döntőben viszont drámai csatában 3:1-re kikapott az ukrán Daraganovtól, így végül riválisa örülhetett. Bátky két hét múlva az újvidéki selejtező tornán javíthat, csakúgy, mint a Rómában leszerepelt Roman Meduna (96 kg). (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?