Világi: Szeretném, ha a szurkolók büszkék lennének a DAC-ra

Világi
Dunaszerdahely |

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár a klub online műsora, a Hazai pályán vendége volt szerda este, ahol beszélt a csapat jelenlegi helyzetéről, az utánpótlásról és természetesen a győri ETO-ról is.

Világi nyolc évvel ezelőtt vette meg a DAC 90 százalékát, és elérte az akkor kitűzött célt, hogy egy profi klub élén álljon, amely megfelelő infrastruktúrával is rendelkezik, valamint a nemzetközi porondon is megmutathatta már magát. Kiemelte, fontosnak tartja, hogy a szurkolók büszkék legyenek a csapatra, hiszen többet érdemeltek annál a kiesés elől menekülő társaságnál, amely akkor a sárga-kékeket jellemezte.

Negatív hangok

Világi a műsorban foglalkozott azokkal a DAC-ot kritizáló hangokkal, amelyek sokszor felerősödtek az utóbbi időben. „Sokan nem szeretik, hogy a DAC itt van, hogy ilyen szurkolótábora van, nem szeretik azt, ami a stadionban történik, hogy éneklik a Himnuszt és a Nélküledet, hogy van egy közösségi érzés, összetartozás... A szurkolók között is feltűnnek olyanok, akik féligazságok alapján viszályt próbálnak szítani a szurkolói csoportok között” – reagált a csallóközieket rendszeresen bírálókra.

Győri ETO

„A DAC élén eltöltött nyolc évemre visszatekintve, négy vagy hat éve ezt valószínűleg nem mertem volna megcsinálni. Azt gondolom, hogy képesek leszünk ezt a klubot is felépíteni. Végül jó történetté válhat majd a DAC és az ETO egymás mellett élése” – mondta a győri klub megvásárlásáról Világi, hozzátéve, a stadion kapcsán bőven akad tennivaló az NB II-ben szereplő csapatnál, de az utánpótlás létesítményeivel elégedett. Közös bérletek, mindkét csapat mérkőzésére érvényes jegyek bevezetését is tervezi, de szeretné, hogy utánpótlás- és felnőttszinten is szoros legyen a szakmai együttműködés a klubok között.

Gyengébb szereplés

„Meg voltam győződve arról, hogy ez a csapat sokkal jobb helyezést fog elérni. Én biztos voltam benne, hogy minden idők legerősebb csapata állt össze. Azt gondolom, hogy a játékosállományban ez így is van, de hiányzik a csapatból valamifajta elszántság, eltökéltség, a lélek, ami a DAC-nak egy fontos része” – mondta Világi. Kiemelte, hogy Kalmár hiányában senki nem tudta felvenni a vezér szerepét, így jelen pillanatban képesek mindenkit legyőzni, de képesek mindenkitől ki is kapni.

Felmerült, hogy a gyengébb szereplés oka lehet az is, hogy a csapatkapitány sérülése mellett Marko Divkovic és Eric Ramírez is távozott a csatársorból. Az átigazolások kapcsán Világi elmondta, vannak játékosok, akik megérdemlik, hogy előre lépjenek, és vannak, akiket pedig nem lehet erőszakkal itt tartani, hiszen mind szakmailag, mind anyagilag magasabb szintre vágynak.

Utánpótlás

A tulajdonos szerint volt olyan eset, hogy kiállt egy fiatal játékos mellett, de az edző nem szánt neki komolyabb szerepet. Elmondása szerint a mindenkori vezetőedző dönt a csapat összeállításáról, hiszen ez az ő felelőssége. A lehetőség viszont mindenki számára adott, jelenleg Malý, Veselovský, Bögi, Njie, Boateng vagy Leginus is az első csapat ajtaján kopogtat, így csak a teljesítményükön múlik, hogy mikor kapnak több szerepet. „Nekik kellene példaértékűen harcolniuk és küzdeniük a pályán, hogy a csapat győzzön. Néha én ezt nem látom. Nem koncentrálnak, vagy meg vannak illetődve, vagy pszichikailag nincsenek olyan szinten” – beszélt a saját nevelésű futballistákkal szemben felállított elvárásokról.

„Összeszámoltam, hogy az elmúlt nyolc évben több mint 40 millió euró volt csak a költségvetés. Nem számítva a stadiont, illetve az akadémiát, ami újabb 50 millió euró. Ha azt mondják, hogy ez semmi, akkor ide kell jönni, hozni kell a támogatást, és lesznek jobb játékosaink. Szívesen várok mindenkit, aki támogatni akarná a klubot” – zárta a DAC tulajdonosa, utalva azokra a kritikusokra, akik szerint több pénzt is lehetne az átigazolásokra fordítani, hogy ne csak fiatal labdarúgók szerződtetése legyen jellemző a sárga-kékekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?