VI. Kastélyparki futás Tallóson

futás

Szombaton újabb mátyusföldi sportrendezvényre, nevezetesen a tallósi Kastélyparki futásra invitálják a sportos életvitel kedvelőit a szervezők.

Július első napján a festői szépségű tallósi kastélyparkban reggeltől estig róhatják a köröket a futás, a kocogás, a rendszeres testmozgás szerelmesei.

A hatodik alkalommal zajló 12 órás parkfutás lényege az, hogy reggel nyolctól este nyolcig mindenki legalább egy kört teljesítsen a kijelölt parkszakaszon. A szakasz 2 kilométer hosszú. A futók és a kocogók az Esterházy-kastély előtti térségen rajtolnak el, itt van egyébként a vesrenyközpont is. Az útvonal a kastélyerdőbe tereli a résztvevőket. A körökből szabadon teljesíthető bármennyi. Aki egy kört teljesít, az emléklapot, aki öt kört fut le, az emlékérmet kap. Mindenki saját maga számára méri az időt, annyit fut, amennyi csak jól esik, és bármikor csatlakozhat. A korábbi években voltak, akik egy kört kocogtak végig, de akadtak olyanok is, akik a félmaratoni vagy a maratoni távot teljesítették ebben a kellemes környezetben. Idén nóvumnak számít a négyfős vegyes csapatok 12 órás váltófutása. Ugyancsak kiértékeljük és megjutalmazzuk a leggyorsabb férfi- és női versenyzőt, a legtöbb kilométert abszolváló résztvevőt, díjazzuk a legjobb tallósi futót. Sok résztvevőre számítunk, előzetesen hetvenen jelentkeztek. Nevezési díjat nem kérünk” – nyilatkozta lapunknak a rendezvény ötletgazdája, Kaprinai József.

Megtudtuk, a szervezők ezúttal is jótékonykodnak. „A frissítők, a gulyás, a cigánypecsenye árusításából befolyt összeg egy részét az Ember az emberért polgári társulás megsegítésére fordítjuk, ebből tanszereket vásárolnak. Vonzó programokkal készültünk a gyerekeknek, hogy ezáltal is meghozzuk a kedvüket a sportoláshoz. Egyértelmű célunk: a mozgás, a sportszeretet népszerűsítése” – tette hozzá Kaprinai.

A rendezvény fő szervezői a felsőszeli RoniRun Club valamint a tallósi RBC futó- és kerékpárosklub.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?