Vezettek a szlovákok, de kikaptak a Wembley-ben

<p>Megszakadt a szlovákok győzelmi sorozata, sorozatban öt megnyert meccs után hétfőn este 2:1-re kikaptak a Wembley-ben a labdarúgó-vb-selejtezősorozat F csoportjának 8. fordulójában.</p>

Ján Kozák két helyen változtatott a szlovének elleni mérkőzéshez képest: A védelem tengelyében Ďurica és Škrtel kapott helyet, Škriniar előrehúzódott Lobotka mellé szűrőnek, Kucka és Gyömbér maradt ki az összeállításból. A szlovákok számára álomszerűen kezdődött a meccs: a 3. percben Lobotka szerzett labdát, Nemeccel kényszerítőzött, aztán jobbal elrúgta a labdát Hart hóna alatt - 0:1! This is my sen, gondolhatta a harmadik válogatott meccsén szereplő fiatal középpályás. A 37. percben egyenlítettek az angolok, Rashford szöglete után Dier az ötös sarkáról a rövidbe a léc alá lőtt - 1:1. Dúbravka ezután kétszer is nagy bravúrral védett. Közvetlenül a szünet előtt Weiss lódult meg az angol kapu felé, de Walker elsodorta előle a labdát. A második félidőben már az angolok domináltak, de az 55. percben egy kontra végén Nemec majdnem újra megszerezte a vezetést a szlovákoknak, de Hart reflexszerűen kiütötte a labdát. Három perccel később Harry Kane passza után Rashford húsz méterről szabadon lőhetett, és paradésan kilőtte a sarkot - 2:1. Hubočan lábán volt az egyenlítés, de Hamšík beívelt szabadrúgása után eltörte a labdát. A szlovákok játékába a cserék sem tudtak új színt vinni. Győzelmével Anglia megerősítette helyét a csoport élén, a szlovákok továbbra is a második helyen állnak.  Anglia-Szlovákia 2:1 (1:1) Góllövő: Dier (37.), Rashford (58.), ill. Lobotka (3.). Játékvezető: Turbin (francia). ANGLIA: Hart - Walker, Cahill, P. Jones, Bertrand - Henderson, Dier - Alli (90+3. Livermore) - Rashford (84. Welbeck), Kane, Oxlade-Chamberlain (81. Sterling) SZLOVÁKIA: Dúbravka - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Škriniar, Lobotka - Weiss (69. Rusnák), Hamšík (79. Duda), Mak - Nemec (69. Ďuriš).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?