Vereség nélkül megúszni

Pozsony |

<p>A pozsonyi Slovan ma este (21.05) az Athletic Bilbao vendégeként lép pályára a labdarúgó Európa Liga 5. fordulójában. A listavezető spanyol együttes már korábban bebiztosította továbbjutását az F csoportból, míg a sereghajtó égszínkék csapatnak már nincs esélye a tavaszi folytatásra.</p>

Spanyol győzelem született a szeptemberi pozsonyi mérkőzésen, Susaeta találatára Guédé még válaszolni tudott, ám Muniain góljára már nem, így alakult ki a 2:1-es vendégsiker.
„A továbbjutási esélyeink már elúsztak, ám egyáltalán nem mindegy, milyen eredményt érünk el Bilbaóban. Hiszen az UEFA minden megszerzett pontért pénzjutalmat fizet. Csapatunk számára már befejeződött a bajnoki idény, így játékosainknak nincs mire tartalékolniuk. Bízom benne, hogy futballistáink valami idő előtti karácsonyi ajándékkal lepnek meg bennünket – nyilatkozta Petr Kašpar, a Slovan klubigazgatója. – Az Athletic már biztos továbbjutó, ezért lehet, hogy inkább már a hétvégi bajnokira fog összpontosítani, mert a legutóbbit odahaza a Granada ellen meglepetésre 1:0-ra elvesztette. De természetesen tisztában vagyunk a spanyol foci erejével, és tudjuk, hogy rendkívül nehéz ellenfél vár ránk.”
Fogadkoznak a bilbaói játékosok, hogy ma belövik 150. góljukat a nemzetközi kupaporondon, mert ehhez csupán két találat szükséges. A papírforma biztos hazai sikert ígér, Fernando Llorente az Athletic gólerős válogatott csatára röviddel a továbbjutás kiharcolása után kijelentette: „Remek, hogy tavasszal is versenyben leszünk az Európa Ligában, de mindent megteszünk azért, hogy csoportelsőként kerüljünk a legjobb harminckettő közé.”
Igor Žofčák, a Slovan csapatkapitánya is tisztában van az erőviszonyokkal: „Ez a legjobb csapat, amellyel eddig találkoztunk. A bilbaói játékosok rendkívül technikásak, nehéz őket semlegesíteni. Nagyon nehéz lesz ellenük játszani, de bíznunk kell magunkban, és végig fegyelmezetten kell futballoznunk. Zárt védekezésből vezetett gyors kontrákkal próbáljuk meglepni a favoritot. A hangulat jó, alig várjuk már a meccset. A döntetlennel szívesen kiegyeznénk.”
„Eddigi egyetlen Európa Ligagólunkat éppen a Bilbaónak rúgtuk, szép lenne, ha idegenben is legalább egyszer eredményesek lennénk. Tudjuk, hogy a spanyolországi mérkőzés kétszer olyan nehéz lesz, mint a pozsonyi,ám megpróbálunk jó eredményt elérni. Nagyon elégedett leszek, ha nem kapunk ki” – mondta Martin Dobrotka, a pozsonyiak védője.
Az összecsapást a 33 éves észt Hannes Kaasik vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?