Vb-selejtezők – Dél-Amerikában két hely kiadó

Budapest |

<p>A selejtező magyar idő szerint szerda hajnali utolsó fordulójában Dél-Amerikából két, míg az &nbsp;Észak- és Közép-Amerikát magában foglaló CONCACAF-zónából egy válogatott jut ki a 2014-es, brazíliai labdarúgó-világbajnokságra.</p>

Dél-Amerikában a kijutásra legesélyesebb Chile és Ecuador éppen egymással játszik, a győztes mindenképpen kvalifikálja magát a vb-re, míg a döntetlen mindkét csapat számára a részvétel kiharcolását jelentené.     A két együttes csatájában esetleg alulmaradó fél ugyanakkor vereség esetén is jó eséllyel szerepelhet majd Brazíliában. A jelenleg ötödik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyen álló, legutóbb vb-elődöntős és Copa America-győztes Uruguay a már biztos vb-résztvevő Argentínát fogadja, s csak győzelemmel érheti utol a Chile-Ecuador találkozó vesztesét, de még ez sem biztos, hogy elég számára, mert a gólkülönbsége jelenleg néggyel rosszabb Chilénél és hattal Ecuadornál.     A CONCACAF-zónában Honduras és Mexikó küzd az utolsó automatikus részvételt eredményező, harmadik helyért. Előbbi van lépéselőnyben, ugyanis a sereghajtó Jamaica vendégeként egyetlen pont megszerzése is elegendő számára ahhoz, hogy megtartsa pozícióját. Mexikó akkor érheti utol Hondurast, ha győz a már vb-résztvevő Costa Rica otthonában, riválisa pedig kikap. De még ez sem biztos, hogy elég a mexikóiaknak, mivel a gólkülönbségük kettővel rosszabb és sokkal - szám szerint öttel - kevesebb gólt szereztek eddig.     Mexikó ráadásul egy vereséggel akár az interkontinentális pótselejtezőre jogosító helyét is elveszítheti, amennyiben Panama hazai pályán legyőzi a szintén biztos vb-résztvevő Egyesült Államokat.     Dél-amerikai vb-selejtezők:    szerda:Uruguay-Argentína, Montevideo 1.30Chile-Ecuador, Santiago de Chile 1.30Paraguay-Kolumbia, Asunción 1.30Peru-Bolívia, Lima 4.15    Az állás: 1. (és vb-résztvevő) Argentína 32 pont/15 mérkőzés, 2. (és vb-résztvevő) Kolumbia 27/15, 3. Ecuador 25/15 (19-14), 4. Chile 25/15 (27-24), 5. Uruguay 22/15, 6. Venezuela 20/16, 7. Peru 14/15, 8. Paraguay 12/15, 9. Bolívia 11/15     A csoport első négy helyezettje jut ki a világbajnokságra, az ötödik helyezett pótselejtezőt játszik Jordániával. Azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol.     Észak- és közép-amerikai vb-selejtezők:Costa Rica-Mexikó, San José 3.30Jamaica-Honduras, Kingston 3.30Panama-Egyesült Államok, Panamaváros 3.30     Az állás: 1. (és vb-résztvevő) Egyesült Államok 19 pont, 2. (és vb-résztvevő) Costa Rica 15, 3. Honduras 14, 4. Mexikó 11, 5. Panama 8, 6. Jamaica 4     A csoport első három helyezettje jut ki a világbajnokságra, az ötödik helyezett pótselejtezőt játszik Új-Zélanddal. Azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?