Vasárnap este lesz a DAC-Trnava

Dunaszerdahely |

<p>Vasárnap este (19.30) rendezik a DAC-Trnava labdarúgó Corgoň ligás mérkőzést - döntött tegnap a Ligás Klubok Uniója. A testület azután tárgyalt az új időpontról, miután a dunaszerdahelyi önkormányzat a nagyszombati kerületi rendőrkapitányság kérésére a hétvégi Csallóközi Vásár miatt betiltotta a rizikós találkozó szombati megrendezését.</p>

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be a döntést.

„Először fordul elő, hogy az önkormányzat betilt egy sporteseményt, de a város polgárainak biztonsága és a vásár zavartalan lefolyása érdekében ehhez kellett folyamodnunk. Többször javasoltuk a klubnak, hogy halasztassa vasárnapra a mérkőzést, de a klubvezetés nem látott okot erre, pedig vasárnap este már sokkal jobban be lehet biztosítani a meccset, addigra véget ér a vásár. Szombaton lehetetlen lett volna elkülöníteni a koncert és az utcabál résztvevőit a drukkerektől. Szerencsétlen véletlen, hogy épp az agresszív szurkolóiról híres nagyszombati Spartakkal játszik a DAC a hétvégén. Ha bármelyik más csapat lett volna az ellenfél, valószínűleg nem lett volna akadálya, hogy szombaton legyen a meccs“ - mondta Hájos.

A dunaszerdahelyi önkormányzat határozata után a Ligás Klubok Uniója már nem egyeztetett a klubokkal (az alapszabály nem is kötelezi erre), hanem vasárnap este 19.30-ra tette át a mérkőzést. „Mindkét klub respektálta a határozatunkat. Egyébként a DAC vezetői számára valószínűleg semmilyen időpont sem lett volna elfogadható...“ - mondta lapunknak Dušan Keketi, a testület Corgoň Ligával megbízott igazgatója.

„Mi úgy készültünk, hogy szombati játéknapon is meg tudtuk volna rendezni a meccset, de tudomásul vesszük a testület döntését“ - nyilatkozta Dušan Chytil, a sárga-kékek menedzsere. (sz. z., bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?