Váratlan döntetlen a galántai szorítóban

Galánta |

<p>Váratlan döntetlennel ért véget a szlovák és a magyar bokszválogatott találkozója. A vendéglátók nemrég legyőzték Litvániát 12:8-ra, és a szombati 10:10 a Smolák, Hlavačka edzőpáros védencei számára rendkívül értékes eredmény a jóval esélyesebb magyarok ellen.</p>

A vendégek soraiban három idei Eb-érmes is ringbe lépett: a 69 kilós Bacskai Balázs Európa-bajnok parádézott. Az első menet végén számoltak szlovák ellenfelére, majd a második elején Dávid Gaži edzője fel is adta a reménytelen küzdelmet. Kisváltósúlyban (64 kg) az Eb-ezüstérmes Káté Gyula leiskolázta a nyitrai Matúš Babiakot. A harmadik magyar Eb-érmes, a harmadik helyen végzett Darmos József (91 kg) viszont idén másodszor is kikapott Sandro Dirnfeldtől. A 21 éves nyitrai Dirnfeld pontosabban ütött, olyannyira, hogy a Vasas Eb-bronzérmesére számoltak is a második menetben. A vége 14:5-ös hazai siker lett, és ezzel 8:8 volt az állás. A középsúlyú (75 kg) párharc Harcsa Norbert fölényét hozta, 9:1-re győzött Sisák ellen, így a befejező szupernehézsúlyú meccsen múlt, hogy mi lesz a végeredmény. Végül a hazaiaknak óriási sikert jelentő döntetlen született, mivel a Galánta melletti egyik faluból származó Štefan Slíž az első menetben remekelt, s utána hiába jött fel Bouquet Bence, 11:8-ra győzött a riválisa, ezzel 10:10 lett a csapattalálkozó végeredménye.

Tehát tíz súlycsoportból öt csatát a hazaiak, ötöt a vendégek nyertek. „Rendkívül értékes döntetlen született, hiszen Magyarország földrészünkön az ökölvívás abszolút élvonalába tartozik – értékelte az összecsapást Hornig Tibor, a Szlovák Amatőr Ökölvívó-szövetség főtitkára. – A fiúk nagyon helytálltak a ringben, harcoltak, szívvel küzdöttek, és megérdemelték a döntetlent. Kiváló formában bokszolt Sandro Dirnfeld, aki a találkozó legszínvonalasabb összecsapásán szinte leiskolázta a tapasztalt Darmos Józsefet. Dicséretet érdemel Tomáš Vaňo, aki 60 kilóban Varga Miklóst győzte le, és Tomáš Hrabovecký, aki 81 kilóban Nagy Péter ellen nyert 16:7-re.” (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?